Britney Spears sa vracia v duete s Eltonom Johnom. Páči sa vám ich skladba?

Žijúca legenda a jeden z otcov súčasnej populárnej hudby Elton John nedávno povedal, že mladšej kolegyni Britney Spears pomáhal znovuobjaviť stratený spevácky potenciál. A podarilo sa. Minulý týždeň zverejnili spoločný duet Hold Me Closer, ktorý nadväzuje a reinterpretuje Johnov hit Tiny Dancer z albumu Madman Across the Water z roku 1971. V novej skladbe je aj prímes prvkov z "eltonovky” The One a má aj niečo do činenia s jeho hitom Don't Go Breaking My Heart.

06.09.2022 13:00
Britney Spears Foto: ,
Britney Spears na archívnej snímke.
debata (3)

Hold Me Closer je pre oboch v mnohom symbolická skladba. Elton a Britney spievajú o priateľstve, láske a spolupatričnosti, ktoré musela speváčka po trinástich rokoch vykorisťovania vlastným otcom nadobudnúť nanovo. Dnes je šťastne vydatá a zdá sa, že sa vracia na scénu.

Elton John má vo zvyku každé leto pripraviť... Foto: SITA/AP, Greg Allen
Elton John Elton John má vo zvyku každé leto pripraviť duet s inou hviezdou.

"Som naozaj šťastný najmä preto, že mám na tejto nahrávke práve Britney. Pre jej začiatok je to naozaj silný plyn. Prešla peklom, potrebovala vo svojom živote nejakú lásku, veľa lásky od mnohých ľudí. Je to celé o nej,“ povedal o speváčke Elton John.

Pre britský Guardian prezradil, že nápad pozvať do letného remixu Tiny Dancer práve Britney dostal jeho partner David Furnish. John bol nadšený. Vraj dlho sledoval jej príbeh v médiách a výzvou bolo aj vrátiť speváčku po jej odmlčaní sa k mikrofónu. Aj keď po súde napísala na Instagram, že je po traumatickej skúsenosti z hudobného biznisu vystrašená, Elton ju nemusel na spoluprácu presviedčať. Pochybnosti sa však dostavili po nahrávaní. Napokon skladbu privolila zverejniť. Pre Britney je aj malým osobným zadosťučinením, predsa je to prvý hudobný krok, ktorý urobila ako slobodná žena.

Foto: Universal Music
britney spears

Britney Spears, sexsymbol nultých rokov sa – po náročnom súde s vlastným otcom, ktorým si len pred deviatimi mesiacmi vybojovala právo rozhodovať sama za seba a zbavila sa jeho poručníctva – vrátila na scénu. Spieva presne po šiestich rokoch a je jasné, že fanúšikov nestratila. Pieseň sa stala na platforme Itunes najhranejšou za týždeň.

Euforická skladba Hold Me Closer nie je jediným spojením Eltona Johna s mladými hviezdami. Johnov duet s aktuálnou popovou jednotkou Dua Lipa Cold Heart spojil jeho dávnejšie hity Rocket Man, Sacrifice, Kiss the Bride a Where’s the Shoorah? Koncept recyklácie motívov známych hitov a ich remixovanie v občerstvenom kontexte, pre Britney Spears navyše do veľkej miery osobnom, sa už Johnovi osvedčil. Možno sa pýtate, či bude Britney opäť produktívna ako v nultých rokoch, keď bola na vrchole kariéry. Jedno je isté, vďaka "dobrému strýkovi” Eltonovi začala ozdravnú rehabilitáciu.

Britney Spears v období najväčšej slávy

Mnohí si plavovlasú speváčku pamätajú práve takto.

Fotogaléria
Speváčka Britney Spears na zábere z roku 2000.
Speváčka Britney Spears na zábere z roku 1999.
+1Bola vzorom pre mnoho dievčat a mladých žien. V...

"Držím palce, aby to obnovilo jej sebadôveru, aby sa vrátila do štúdia, urobila ďalšie nahrávky a uvedomila si, že je čertovsky dobrá.” Súhlasíte s Eltonom?

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Elton John #Britney Spears #Dua Lipa