Kanye West už nekupuje Parler a pre antisemitizmus prišiel o konto na Twitteri

Nový šéf Twitteru Elon Musk potvrdil pozastavenie Yeho účtu po tom, ako tam rapper zverejnil obrázok svastiky spojenej s Dávidovou hviezdou.

02.12.2022 11:07
Kanye West Foto:
Americký rapper Ye, ktorý predtým vystupoval pod svojím občianskym menom Kanye West.
debata

Americký rapper Kanye West už neplánuje kúpu pravicovej sociálnej a mikroblogovacej siete Parler. Spoločnosť o tom informovala vo štvrtok.

West, v súčasnosti známy ako Ye, navrhol kúpu Parleru v októbri. On i spoločnosť Parlement Technologies, ktorá sieť vlastní, vtedy povedali, že akvizíciu dokončia v posledných troch mesiacoch roka. Predajnú cenu ani ďalšie detaily nezverejnili.

„Toto rozhodnutie sme urobili v záujme oboch strán v polovici novembra,“ oznámila Parlement Technologies vo štvrtkovom stanovisku s tým, že „Parler bude pokračovať v hľadaní ďalších možností na rast a evolúciu platformy pre túto živú komunitu“.

Elon Musk Čítajte viac Elon Musk pobúril známe osobnosti. Rozhodli sa opustiť Twitter

V piatok tiež spoločnosť Twitter pozastavila Yeho účet na rovnomennej sociálnej a mikroblogovacej sieti po tom, ako tam rapper zverejnil obrázok svastiky spojenej s Dávidovou hviezdou. Nový šéf Twitteru Elon Musk pozastavenie účtu potvrdil v tweete, ktorým reagoval na Yeho post nelichotivej fotky miliardára s oznámením, že to je jeho „posledný tweet“. „Spravil som, čo sa dalo. Napriek tomu znovu porušil naše pravidlá o podnecovaní k násiliu,“ napísal Musk.

Štyridsaťpäťročný West v posledných týždňoch spravil viacero antisemitských vyhlásení, vrátane chválenia Hitlera vo štvrtkovom rozhovore s konšpirátorom Alexom Jonesom. Toto vyjadrovanie viedlo k jeho suspendovaniu z online platforiem, ukončeniu zmluvy s agentúrou, ktorá ho zastupovala, a tiež rozviazaním spoluprác s firmami ako Adidas. Výrobca športového oblečenia tiež spustil vyšetrovanie jeho správania.

debata chyba
Viac na túto tému: #Twitter #Kanye West #antisemitizmus #Elon Musk