Nitrianska hudobná jar ponúkne sériu koncertov vážnej hudby

Päť koncertov vážnej hudby ponúkne 49. ročník Nitrianskej hudobnej jari. Ako uviedli organizátori, podujatie otvorí 5. marca úvodný koncert Slovenského komorného orchestra.

22.02.2023 15:07
Slovenska filharmonia Slovensky komorny orchester Foto:
Slovenský komorný orchester.
debata

Program s názvom Hudobné kleNoty premiéry uvedie na koncerte 9. marca súbor Le Nuove Musiche, ktorý sa venuje historicky poučenej interpretácii ranobarokovej hudby. „Repertoárovo všestranná a vyhľadávaná klaviristka Alena Hučková a Jozef Eliáš ponúknu divákom spoločné a sólové skladby pre klavír a klarinet na svojom vystúpení 12. marca,“ informoval mestský úrad.

Ana Vyparinová-Krsmanovič pôvodom zo Srbska a Zuzana Zamborská predstavia divákom skladby pre akordeón a klavír v koncertnom programe Na gombíkoch a klávesoch. Konať sa bude 16. marca. Záverečný koncert bude 19. marca patriť zoskupeniu Musica Vista, ktoré sa predstaví svojím programom Piazzola projekt. „Všetky koncerty sa budú konať v nitrianskej synagóge so začiatkom o 18. hodine,“ pripomenuli organizátori.

spevácky zbor z Charkova Čítajte viac V nedeľu zaznie v Bratislave Koncert pre Ukrajinu s ukrajinskými hudobníkmi

Tradičnou súčasťou jarného koncertného podujatia je aj Nitrianska hudobná jar Základnej umeleckej školy (ZUŠ) Jozefa Rosinského v Nitre. Pri príležitosti 40. výročia úmrtia Bartolomeja Urbanca pripravila ZUŠ cyklus venovaný tomuto hudobnému skladateľovi a dirigentovi. Jednotlivé koncerty sa budú konať od 20. do 23. marca

debata chyba
Viac na túto tému: #klasická hudba