Ars Organi prepojí európske krajiny prostredníctvom organovej hudby

V nitrianskych kostoloch budú znieť už onedlho organové koncerty. V poradí 15. ročník festivalu Ars Organi sa začne 30. apríla a potrvá až do 28. mája.

11.04.2023 16:00
Melcova 989218558722216 Foto:
Ilustračná snímka.
debata

Podľa organizátorov bude nosnou témou festivalu myšlienka prepojenia európskych krajín prostredníctvom organového umenia. „Na každom koncerte sa predstaví sólista z inej krajiny. Dramaturgia koncertov je koncipovaná tak, že na programe každého koncertu sú diela autorov od baroka až po súčasnosť,“ uviedli organizátori

Ako pripomenuli, festival Ars Organi už tradične dáva priestor najmä mladým umelcom z mnohých európskych i zámorských krajín. Na otváracom koncerte vystúpi v nedeľu 30. apríla v Piaristickom kostole sv. Ladislava Loic Mallié z Francúzska.

Rakúsky organista Daniel Freistetter sa predstaví 7. mája v Evanjelickom kostole Sv. Ducha. Na nedeľu 14. mája je opäť v Piaristickom kostole sv. Ladislava pripravený koncert Márie Magyarovej Plšekovej a Komorného orchestra ZOE zo Slovenska.

Česká umelkyňa Irena Chřibková sa predstaví v Evanjelickom kostole Sv. Ducha v nedeľu 21. mája. Posledný koncert festivalu odohrá v 28. mája v piaristickom kostole španielsky organista Loreto Aramendi.

debata chyba
Viac na túto tému: #koncert #hudba #Ars Organi