Xindl X predstavuje novinku Smíšený pocity

Český spevák a skladateľ Xindl X, civilným menom Ondřej Ládek, predstavuje novú skladbu Smíšený pocity. Jej autormi sú Ondřej Ládek, Jan Vávra a Filip Vlček. K skladbe už vznikol aj videoklip. TASR o tom informoval PR manažér Tomáš Karpel.

18.04.2023 16:00
Xindl X Foto: ,
Český spevák Xindl X, vlastným menom Ondřej Ládek.
debata

Xindl X patrí k najobľúbenejším a najžiadanejším skladateľom, pesničkárom a spevákom v Čechách. Na svojom konte má viaceré hity, ktoré znejú z českých i slovenských rádií, úspešné albumy aj vypredané koncerty a turné. Teraz prichádza s novinkou Smíšený pocity a štartuje svoju ďalšiu éru. Sľubuje, že sa na jeho pripravovanom albume môžu fanúšikovia tešiť na mnoho spoluprác, modernejší zvuk a autorskú slobodu.

„Čo sa týka skladania, vždy som bol skôr vlk samotár, čo si sám doma s gitarou piple pesničku, pokiaľ nie je hotový text, hudba aj forma, a až potom k tomu pustí ostatných muzikantov. Ale teraz po dvoch rokoch izolácie od ľudí som dostal chuť tvoriť niečo s niekým dohromady,“ vysvetľuje Xindl X.

Xindl X - Smíšený pocity

Spolu so songwriterom Vávrom si vytypovali niekoľko muzikantov a spoločne sa pustili do nahrávania. „Začali sme sa zatvárať do skúšobní a štúdií. Nesnažili sme sa napísať hit, niečo čo znie ako Xindl. Jednoducho sme sa nijak neobmedzovali. Iba sme skúšali napísať niečo, čo nás bude baviť,“ dodáva spevák s tým, že výsledkom je viac ako dvadsať piesní naprieč všetkými možnými žánrami, od metalu, cez latino pop až po hip-hop.

„Posledné dva roky som počúval hlavne španielsky punk-rock a vďaka tomu som dostal chuť si taktiež zahrať na niečo, čo je postavené hlavne na gitarách. A tak som hľadal producenta, ktorý túto hudbu vie urobiť tak, aby nestratila čaro, ale zároveň znela moderne, a nie ako niečo, čo sme už stokrát počuli. Myslím si, že sme si veľmi sadli, a že vás výsledky našej práce naozaj prekvapia,“ uviedol k novinke Xindl X.

debata chyba
Viac na túto tému: #novinka #hudba #Xindl X