Divokej Bill oslávi 25 rokov na scéne s novým albumom Bazilišek

Čakanie na nový album známej kapely Divokej Bill je na konci. Na deň presne, šesť rokov od vydania poslednej "radovky" Tsunami, uzrie svetlo sveta album Bazilišek. Pod menom mýtického tvora vyjde zostava dvanástich nových nahrávok, ktoré predstavujú obľúbenú českú formáciu v roku osláv štvrťstoročia jej úspešnej existencie. Nový album vychádza 5. mája. Oslavy 25. narodenín Divokej Bill začal vydaním nového singla s názvom Lahůdky. TASR o tom informovala PR manažérka Adriana Nievelt.

26.04.2023 08:00
Sni  mka obrazovky 2022-12-20 o 10.03.28 Foto:
Skupina Divokej Bill v roku 2016.
debata

"Lahůdky je jediný ‚slaďák‘ na albume, v rytme valčíka, čiže na tri doby, v D dur. Nápad a inšpiráciu napísať takú pesničku som dostal, keď som bol na diskotéke a sledoval, ako ľudia radi tancujú na pomalé skladby, pretože sa pri tom môžu túliť. Prešiel som si diktafón s nápadmi a jeden šikovný tam bol. A bola tam aj poznámka ‚máš oči jak trnky‘, tak som si povedal, že to by sa mohlo páčiť aj na Morave.

Navyše téma piesne zdrhnúť niekam preč, do kľudu, od toho zmätku dnešného sveta, sa tak trochu prelína celým albumom," hovorí frontman kapely Vašek Bláha, ktorý je takmer výhradným autorom väčšiny piesní na novinke a tentokrát i hudobným producentom.

Divokej Bill - Lahůdky

Lahůdky i ďalšie songy, ktorých sa z pôvodných 20 vošlo na album nakoniec 12, kapela cibrila v posledných rokoch na skúškach i na koncertoch. Niektoré z noviniek vďaka tomu už môžu pozorní fanúšikovia poznať. Okrem vkladu samotnej kapely je potrebné v prípade novej, v poradí už ôsmej „radovky“ spomenúť tiež štúdio SONO Doupě Records a Adama Karlíka mladšieho, kde Billovia už tradične album nahrávali.

debata chyba
Viac na túto tému: #hudba #Divokej Bill