Pavol Hammel vystúpi s projektom Zelená pošta v Košiciach a Bratislave

Fanúšikovia Pavla Hammela a Zelenej pošty majú poslednú šancu užiť si tento legendárny album v koncertnom prevedení 24. mája v Košiciach a 25. mája v Bratislave. Počas bratislavského koncertu odspieva pieseň Ľalia poľná aj pezinský chrámový zbor Ad Una Corda. TASR o tom informovala PR manažérka Silvia Turnerová.

12.05.2023 18:00
Pavol Hamel Foto: ,
Skladateľ, spevák a hudobník Pavol Hammel.
debata

„Rád by som spolu s kapelou pozval fanúšikov na koncerty, lebo do Košíc a Bratislavy sa už s projektom Zelená pošta neplánujeme vrátiť. Veľmi sa teším, že septembrové koncerty boli vypredané a fanúšikovia z nich odchádzali nadšení. Verím, že tomu bude aj teraz, koncom mája,“ prezradil Hammel.

Na pódiu spolu s ním budú hrať poprední slovenskí hudobníci Fero Griglák, Martin Valihora, Fedor Frešo junior, Vladislav Slnko Šarišský a Peter Preložník. V Bratislave bude na fanúšikov čakať hudobné prekvapenie, na pódiu sa predstaví aj 20-členný spevácky zbor.

„Teším sa, že zbor Ad Una Corda prijal naše pozvanie a zaspievam si s nimi aj nezabudnuteľnú skladbu Ľalia poľná. Tieto koncerty sú totiž nielen pokračovaním turné pri príležitosti 50 rokov od vydania albumu, ale aj spomienkou na našich kamarátov, hudobníkov Fedora Freša a Mariána Vargu, ktorí by tento rok oslávili 76 rokov,“ uviedol Hammel.

Pezinský chrámový zbor Ad Una Corda fanúšikovia Hammela poznajú nielen z predchádzajúcich koncertov, ale aj z účinkovania v hudobno-tanečnom divadle Everest, ktoré pre Slovenské národné divadlo napísal Hammel v roku 2009.

Najslávnejšia skladba autorskej dvojice Varga Peteraj Ľalia poľná má výnimočné miesto v slovenskej hudobnej histórii, je však výnimočná aj pre Hammela. „Táto ikonická pesnička je z albumu Na II. programe sna z roku 1977 a bola aj skladbou, ktorú som zaspieval Mariánovi Vargovi na jeho poslednej rozlúčke,“ spomína Hammel.

debata chyba
Viac na túto tému: #koncert #hudba #Pavol Hammel