Na rozlúčke s Erikom Binderom zahrajú Modré hory aj Saténové ruky

Verejnú spomienkovú udalosť a zároveň rozlúčku s umelcom Erikom Binderom pripravuje na štvrtok 15. júna o 18. h Slovenská národná galéria (SNG). Uskutoční sa vo výstavných priestoroch na 1. poschodí galérie a pokračovať bude na lodi koncertnými vystúpeniami venovanými výtvarníkovi, ktorý minulý týždeň náhle odišiel na následky dlhodobého ochorenia.

14.06.2023 13:36
Erik Binder Foto:
Umelec Erik Binder minulý týždeň náhle umrel.
debata

Ako ďalej informuje SNG, v jej výstavných priestoroch odznejú príhovory generálnej riaditeľky Alexandry Kusej a Aleka Bindera, umelcovho syna. Po nich bude nasledovať obrad v budhistickej tradícii a hudobná performancia z grafických partitúr Adamčiak & Binder: Concept & Music alias Pandora neroztrep to v prevedení hudobníkov Fera Királya, Róberta Kolářa, Tomáša Prištiaka, Lenky Novosedlíkovej, Tibora Felediho, Evy Vozárovej, Mareka Kundláka a speváčky Evy Šuškovej. Erika Bindera pripomenie aj videoprojekcia fotografií z archívov jeho priateľov a kolegov.

Erik Binder Čítajte viac Zomrel umelec Erik Binder

Rozlúčkový program má pokračovať ako afterparty v réžii rodiny a priateľov na lodi Pink Whale od 20.00 h, kde na počesť Erika Bindera zahrajú viaceré kapely. Medzi nimi napríklad Modré hory či Saténové ruky. „Počas večera bude na lodi k dispozícii aj plátno, ktoré zúčastnení budú môcť pojednať vlastným výtvarným zásahom,“ dodáva SNG. Vstup na obidve spomienkové podujatia je voľný. Verejná rodinná rozlúčka s umelcom sa uskutoční 23. júna v Ružomberku.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #SNG #Erik Binder #Modré hory