Nad Bratislavou lietali draci, Imagine Dragons boli superstar Lovestreamu - pozrite si koncert očami našich mReportérov

Festival Lovestream na starom letisku v bratislavských Vajnoroch ukončilo vystúpenie americkej poprockovej kapely Imagine Dragons. Poďte sa pozrieť, aká tam bola atmosféra.

21.08.2023 03:43 , aktualizované: 07:47
Imagine Dragons Foto: ,
Imagine Dragons na festivale Lovestream.
debata (2)

Záverečný deň trojdňového hudobného festivalu, ktorý sa po minulom roku z centra Bratislavy presunul na jej okraj, mal jasného víťaza. Teda, ak sa zhovárame v intenciách toho, kto bol najväčším lákadlom divákov a hudobných fanúšikov.

Imagine Dragons na festivale Lovestream - Thunder
Video
Zdroj: mReportér

Americká formácia Imagine Dragons bola skutočným vyvrcholením hudobného podujatia a podľa odhadov prilákala na letisko vo Vajnoroch zhruba 60-tisíc ľudí. Presné čísla zatiaľ organizátor nezverejnil, ale podľa atmosféry a koncentrácie ľudí okolo hlavného pódia sa tieto čísla vôbec nezdali prehnané.

Dan Reynolds, spevák americkej skupiny Imagine...
Dan Reynolds, spevák americkej skupiny Imagine...
+10Dan Reynolds, spevák americkej skupiny Imagine...

Skupina s lídrom Danom Reynoldsom sa predstavila slovenskému (a medzinárodnému publiku, keďže do Bratislavy pricestovali na nedeľňajší koncert aj fanúšikovia z iných krajín) pár minút po desiatej hodine večer. Krátke meškanie bolo skôr zámerom, ako ešte viac vybičovať emócie tých skalných, z ktorých mnohí nepohnute stáli čo najbližšie k pódiu a strážili si „dobré miesta“ už od ôsmej. Prvou skladbou bola skladba My Life, po ktorej okamžite nasledoval megahit Believer. Odozva publika bola obrovská, hoci pri takej veľkej ploche boli zadné časti v nevýhode a nadšeniu spod pódia akoby chýbal prenos aj do zadnejších radov.

Imagine Dragons na festivale Lovestream - Bad Liar
Video
Zdroj: mReportér

Reynolds sa prihovoril publiku priam kazateľskými slovami (tento imidž rockového pastora/kouča si pestuje už nejaký čas) o tom, aby prestali myslieť na veci, ako je politika či náboženstvo, ale aby si vystúpenie Imagine Dragons v prvom rade užili. „Sľubujeme, dáme vám dnes všetko,“ odkázal. O pár minút neskôr sa potom pozhováral aj s azda jednou z najmladších fanúšičiek, ktorej sa podarilo prebojovať až k zátarasom pod pódiom. Deväťročné dievčatko si užívalo vôbec prvý koncert Imagine Dragons a Reynolds jej odkázal, aby si nenechala od nikoho nahovoriť, že v živote niečo nedokáže. „Máš toho pred sebou ešte veľa a určite toho veľa dokážeš,“ komentoval za potlesku publika. Tí skúsenejší však dobre vedia, že aj to je súčasť šou Imagine Dragons a že Reynolds takto „povzbudzuje“ mladé fanúšikovské duše azda na každom vystúpení.

Imagine Dragons na festivale Lovestream - Whatever It Takes
Video
Zdroj: mReportér

Setlist koncertu viacmenej kopíroval vystúpenie kapely v ich rodnom Las Vegas, z ktorého vznikla aj nahrávka Imagine Dragons Live in Vegas. Nechýbali hity ako Bones, Bad Liar či Radioactive, ale aj menej sprofanované skladby. Všetko doplnila veľkolepá šou, so svetelnými efektmi, dymom či konfetami, ktoré počas koncertu viackrát vystrelili nad hlavy nadšeného publika.

Jessie Ware na festivale Lovestream
Video
Zdroj: mReportér

Fanúšikovia americkej formácie, ktorá sa z garážového hrania a koncertov pred pár ľudmi v zafajčenom klube vypracovala na jednu z najúspešnejších hudobných skupín súčasnosti, boli nepochybne nadšení. Hoci (aj pri takom vysokom počte hitov, aké majú na konte) možno o kvalite ich hudobnej produkcie stále viesť polemiky, jedno je isté – Imagine Dragons sú na vrchole slávy a masovej popularity.

Mimochodom, o tom, že formácia je naozaj fenomén (najmä u mladšieho publika), presvedčila aj Britka Jessie Ware, ktorá vystupovala pred nimi a uvedomovala si, že mnohí hostia na jej koncerte vlastne prišli až na ten ďalší (a len si strážia miesta) a lenivo postávali. V momente, keď podpisovala vinyl jednému zo svojich vlastných skalných fanúšikov, dodala, že jej najstaršia dcéra (7-ročná) je obrovským fanúšikom Imagine Dragons a že možno dnes bude na podpis čakať aj ona. Koncert si plánovala pozrieť.

Jason Derulo Čítajte viac VIDEO: Latino žúr so Solerom aj koncert plný hitov a sexy šou od Jasona Derula, tu sú TOP momentky 2. dňa Lovestream

Jessie Ware súkala jednu tanečnú hymnu za druhou a ak by sa podobný koncert odohrával v tanečnom klube, asi sotva by tam bol niekto, kto sa nehýbe. Bola trochu škoda, že vyčkávajúce publikum sa nedokázalo masovejšie odviazať. Záverečný hymnus Free Yourself bol vlastne celkom patričným odkazom a posolstvom, ktoré by si mohlo domáce publikum vziať k srdcu.

Britku sprevádzala okrem kapely aj dvojica mužských tanečníkov a spoločne priniesli do Bratislavy atmosféru nočného klubu v štýle legendárnych miest ako Studio 54. Ware predviedla tie najhitovejšie skladby ako Freak Me Now, Begin Again či Pearls, pridala k nim aj skladby z nahrávky What's Your Pleasure?, jej titulný hit alebo pesničku Ooh La La z roku 2020. Nechýbal ani starší hit Say You Love Me, ktorý s ňou zložil Ed Sheeran. Divákov potom vyzvala, aby si s ňou zaspievali a spustila tóny hudobnej coververzie hitu Believe od Cher.

zväčšiť Speváčka Jessie Ware na hudobnom festivale... Foto: Zdeno Gáfrik, Pravda
Jessie Ware Speváčka Jessie Ware na hudobnom festivale Lovestream.

Ostatný album 38-ročnej britskej speváčky, nahrávka That! Feels good! je mimoriadne vydareným hudobným počinom a nedávno získala aj nomináciu na prestížnu hudobnú cenu Mercury Prize. Hviezda sa s ňou vydáva čoskoro na turné po Británii a Severnej Amerike. Budú to vystúpenia v menších koncertných sálach či kluboch, čo bude nepochybne tomuto koncertu – óde na radosť, tanec a lásku – svedčať viac ako horúčavou znavená „dračia“ fan-base.

Spevák Jason Derulo vystupuje počas hudobného...
Spevák Jason Derulo vystupuje počas hudobného...
+9Spevák Jason Derulo vystupuje počas hudobného...

V rámci nedeľňajšieho programu vystúpil aj Michael Patrick Kelly, skupina Editors či napríklad domáca Celeste Buckingham. Posledný deň zaznamenal azda aj najvyššiu koncentráciu návštevníkov a už teraz je jasné, že organizátori s úspechom navnadili na rok budúci. Po Imagine Dragons určite nebudú mať núdzu o záujem o lístky. „Kokso, však tu majú Imagine Dragons. Možno budúci rok príde Madonna,“ zaznelo z úst jedného mladíka v dave, keď s priateľkou vyčkávali na svojich obľúbencov z Las Vegas.

Dan Reynolds z Imagine Dragons Čítajte viac Veľkolepá šou, hity, ktoré pozná každý a... budú aj svaly! Líder Imagine Dragons je ako spievajúci Thor. Keď zhodí tričko, fanúšikovia plesajú

Isté je, že tvorcovia festivalu dokážu na Slovensko pritiahnuť skutočne veľké hudobné mená. Neuškodilo by však trochu viac dramaturgicky prepracovať výber interpretov a v prípade, ak chcú kombinovať na jednom festivale viac rozmanitých žánrov, dopriať ich zástupcom (aj divákom samotným) čo najlepší hudobný zážitok. Napríklad aj na menších pódiách. Ako relatívne mladý festival má však Lovestream ešte nárok tieto muchy vychytať v budúcnosti.

Snímka z festivalu Lovestream 2023.
Atmosféra nemá chybu.
+7Počas prvého dňa festivalu sa na pódiu...

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Imagine Dragons #Jessie Ware #Lovestream