Ilúzia o tebe mi dáva pocítiť, že stále žijem, spieva Katarzia v novej skladbe Piesok

Skladba Piesok je prvým singlom z nového albumu Katarzie. V baladicky ladenej skladbe slovenská speváčka, skladateľka, textárka a producentka vyjadruje pocity nostalgie za vzťahom, ktorý sa vynára zo spomienok. Piesok je otváracou piesňou nového akustického albumu Šťastné dieťa, ktoré vyjde 6. októbra. Naživo ho Katarzia spolu s kapelou predstaví túto sobotu 23. septembra na koncerte v bratislavskom klube Pink Whale.

21.09.2023 16:00
katarzia Foto:
Katarzia vo videu ku skladbe Piesok, ktorou avizuje nový akustický album.
debata

Ústredným nástrojom v aranžmánoch piesní je klavír. Text sa s hudbou prelína do obrazov a emócií, ktoré sa okamžite prenášajú na poslucháča, a pritom si v nich každý môže nájsť kúsok vlastného príbehu. Práve vďaka osobitým textom býva Katarzia označovaná za hlas svojej generácie. S otvorenosťou a empatiou v nich hovorí o aktuálnych pocitoch žien a medziľudských vzťahoch v súčasnom svete.

Šťastné dieťa je šiestym štúdiovým albumom Katarzie a tentokrát rýdzo akustickým. Niekoľko skladieb Katarzia zložila na pianíne, ktoré zdedila po mame. Album vychádza v českom vydavateľstve Animal Music, produkoval ho jeho zakladateľ Petr Ostrouchov a nahrávalo sa v Sono Records Doupě. Katarzia si do štúdia prizvala mladú slovenskú klaviristku Kristínu Smetanovú, bubeníka Romana Víchu a basgitaristu Tomáša Lišku.

Katarzia Čítajte viac Katarzia bojuje za práva žien. Aj videom Hoří i voda

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Katarzia