Zomrel raper z Eminemovho filmu 8. míľa. Mal 46 rokov

Vo veku 46 rokov zomrel americký herec a raper Nashawn Breedlove, ktorý vo filme 8. míľa stvárnil Eminemovho rivala. Podľa serveru TMZ Breedlove zomrel v nedeľu v spánku doma v New Jersey. Umelcovu smrť na sociálnych sieťach potvrdila jeho matka.

27.09.2023 13:37
Nashawn Breedlove Foto:
Nashawn Breedlove a Eminem v snímke 8. míľa.
debata

„Nashawnov odchod z tohto sveta zanechal v mojom živote obrovskú prázdnotu, ktorá sa nedá úplne vyjadriť slovami,“ uviedla v utorok na facebooku raperova matka. „Nebol to len môj syn, bol to pozoruhodný človek, ktorého charakter a sila inšpirovali všetkých, s ktorými sa stretol,“ dodala.

Breedlove v snímke 8. míľa (2002), ktorá je voľnou adaptáciou Eminemovho života, stvárnil rolu rapera Lotta. Mnohí, ktorí raperovi vzdávali na sociálnych sieťach hold, spomínali na scénu z filmu, v ktorej sa Lotto pustí do rapového súboja s B-Rabbitom (Eminem). Lotto síce nakoniec prehrá, ale vyslúži si hlasitý potlesk publika.

Životopisná snímka odohrávajúca sa v polovici 90. rokov na chudobnom predmestí Detroitu si získal priazeň kritikov a mal obrovský komerčný úspech. Za skladbu Lose Yourself získal Oscara za najlepšiu pôvodnú pieseň.

Breedlove sa pod svojím umeleckým pseudonymom Ox podieľal aj na soundtracku ku komédii The Wash z roku 2001, v ktorej hrali Dr. Dre a Snoop Dogg.

debata chyba
Viac na túto tému: #hudba #úmrtie #Eminem #rap #Nashawn Breedlove