Vychádza album Piesne nosím so skladbami Karola Duchoňa

V nedeľu 5. novembra uplynie 38 rokov od úmrtia legendárneho speváka Karola Duchoňa. Symbolicky v tento deň vychádza kompilácia Piesne nosím, ktorá ponúkne 15 doteraz nevydaných skladieb alebo ich verzií.

02.11.2023 14:00
Karol Duchon Foto:
Karol Duchoň.
debata

Vydavateľstvo Musica v koprodukcii s RTVS pripravili z ich archívov ozajstné spevákove skvosty, ktoré sa v minulosti nedostali na žiadnu LP platňu či CD. Karol Duchoň ich nahral pre účely rozhlasu či televíznych programov, vysielaných v tom čase v Československej televízii.

Názov albumu Piesne nosím vychádza podľa vydavateľa nielen z názvu samotnej pesničky, ale inšpiroval ho aj nápis na Karolovom hrobe, kde stojí: „Piesne nosím, odteraz vaše sú, nech vám navždy iba šťastie nesú.“

„Je to bezprecedentný fenomén, sláva Karola Duchoňa trvá dlhší čas z umeleckého neba než trvala jeho životná púť. Napriek tomu jeho popularita stále neklesá, skôr naopak. Neexistuje v dejinách česko-slovenskej pop music interpret, ktorý vydáva aj 38 rokov po svojom odchode pravidelne reedície CD či LP. Nápis vytesaný na Karolovom pomníku je opis jeho životného poslania. Nosí piesne a šťastie,“ hovorí producent a vydavateľ Martin Hanuska.

debata chyba
Viac na túto tému: #hudba #Karol Duchoň