Fanúšikovia Taylor Swiftovej čakajú na jej koncert v Buenos Aires už od júna v stanoch

Stovky fanúšikov americkej speváčky Taylor Swiftovej trávia s prestávkami už päť mesiacov v stanoch pred štadiónom v Buenos Aires, aby mali budúci týždeň na jej koncerte čo najlepšie miesta. Swiftová, ktorá so svojím turné Eras zatiaľ lámala v USA rekordy návštevnosti, sa tento mesiac chystá odohrať sériu koncertov v Južnej Amerike.

04.11.2023 10:00
Taylor Swift, koncert, Buenos Aires Foto:
Stany fanúšikov Taylor Swiftovej pred štadiónom v Buenos Aires.
debata

Pred štadiónom River Plate, kde speváčka vystúpi na troch koncertoch, stoja štyri stany, v ktorých sa podľa prepracovaného rozpisu striedajú stovky fanúšikov. Ich cieľom je dostať sa čo najbližšie k pódiu, keď sa otvoria brány štadiónu.

Na jeden stan pripadá asi 60 fanúšikov, väčšinu z nich tvoria mladé ženy. Organizátori koncertu ale dohliadajú na to, aby na mieste nebol nikto mladší ako 18 rokov. Fanúšikovia zapojení do schémy musia v stane stráviť aspoň 60 hodín mesačne.

Nikto sa tak nemusí celkom vzdať svojho zvyčajného života. Čím viac času ale strávia kempovaním pred štadiónom, tým vyšší rating dosiahnu a tím vyššiu šancu budú mať, že sa dostanú do prvého radu.

„Som v tomto stane už päť mesiacov,“ povedala pre server Pitchfork 21-ročná fanúšička, ktorá si želala zostať v anonymite pre obavy z reakcie jej otca. „Väčšinou otcovi poviem, že som v parku a popíjam alebo že som u kamaráta, ktorý býva blízko štadiónu,“ vysvetlila.

Matka 20-ročnej Iriny, ktorá taktiež chodí kempovať pred štadión, je s aktivitami svojej dcéry zmierená. Žiada od nej iba to, aby si kvôli stanovaniu nepokazila študijné výsledky. „Vďaka tomu, že nás je tu toľko, je to jednoduchšie. Máme rôzne rozvrhy a človek sa do toho nejako vmestí,“ uviedla Irina.

Skupinka fanúšikov pred štadiónom vyvoláva u niektorých okoloidúcich nevraživosť. „Niekedy človek leží a zrazu počuje, ako niekto o druhej ráno kričí, že máme ísť do práce,“ popísala jedna z fanúšičiek Carmen.

Ďalšia mladá žena Sofia uviedla, že na základe predchádzajúcich skúseností s kempovaním pred koncertmi vie, že táto snaha prináša ovocie. Metódu vyskúšala prvýkrát už v roku 2014, keď v Argentíne hrala skupina One Direction.

debata chyba
Viac na túto tému: #koncert #hudba #turné #speváčka #Taylor Swift