Zomrel spevák hitu All By Myself, ktorý neskôr prespievala Céline Dion. Eric Carmen sa preslávil aj piesňou z Hriešneho tanca

Vo veku 74 rokov zomrel americký spevák a skladateľ Eric Carmen, známy hitom All By Myself. S odvolaním sa na vyhlásenie jeho manželky Amy o tom dnes informoval server BBC News.

12.03.2024 11:44
debata

Carmen bol v 70. rokoch členom skupiny The Raspberries, úspešná bola tiež jeho sólová kariéra. V 80. rokoch naspieval milostnú pieseň Hungry Eyes z kultového filmu Hriešny tanec.

„Náš láskavý, milujúci a talentovaný Eric zomrel cez víkend v spánku,“ uviedla na Carmenových webových stránkach jeho manželka. „Urobilo mu veľkú radosť, že sa jeho hudba po desaťročia dotýkala toľkých ľudí a bude jeho trvalým odkazom,“ dodala vo vyhlásení.

Spevák narodený v Ohiu spoluzaložil skupinu Raspberries, ktorá v roku 1972 vydala svoj debutový album. Niektoré skladby z tejto platne sa dostali do amerických, ale aj britských hitparád, vrátane piesne Go All The Way.

Tá bola v Británii zakázaná na BBC kvôli sexuálne sugestívnemu textu a neskôr bola zaradená na soundtrack k filmu Strážcovia Galaxie z roku 2014.

Po štyroch spoločných albumoch sa kapela v roku 1975 rozpadla a Carmen sa vydal na sólovú dráhu.

Medzi sólové skladby, ktorými sa najviac preslávil, patrí All By Myself, ktorá sa neskôr stala jedným z najviac ikonických hitov kanadskej speváčky Céline Dionovej. Pieseň zaznela tiež v úvodnej scéne filmu Denník Bridget Jonesovej.

Ako autor piesní má Carmen na svojom konte hity ako Almost Paradise zo soundtracku k filmu Footloose, Never Gonna Fall In Love Again a Make Me Lose Control.

debata chyba
Viac na túto tému: #hudba #úmrtie #Eric Carmen