V hradnom Kostole sv. Kataríny sa koná festival organovej hudby. Príde aj oficiálny organista z Vatikánu

V Kostole sv. Kataríny, ktorý je súčasťou Mestského hradu v Kremnici, sa počas júla a augusta koná jeden z najstarších organových festivalov na Slovensku. V rámci festivalu sa divákom predstaví aj oficiálny vatikánsky organista Gianluca Libertucci.

14.07.2023 17:41
Kremnica Foto:
Kremnica
debata

„V Kostole sv. Kataríny v Kremnici je nainštalovaný jeden z najlepších koncertných organov na Slovensku. Kamenné múry gotického kostola spolu s trojmanuálovým 46-registrovým organom vytvárajú neobyčajnú chrámovú akustiku, ktorá autenticky dotvára interpretované diela organovej literatúry. Na organe s 3500 píšťalami hrali doteraz katedrálni organisti, profesori a víťazi medzinárodných súťaží z 24 krajín celého sveta,“ priblížil riaditeľ festivalu Kremnický hradný organ Stanislav Kowalski.

Kremnica Čítajte viac Kremnica hľadá využitie pre Zechenterov dom

Festival Kremnický hradný organ sa začal 8. júla a pokračovať bude v sobotu (15. 7.) koncertom slovenského organistu Istvána Nagya. Nasledujúce dve júlové soboty sa v kostole na Kremnickom hrade predstavia Ádám Tabajdi z Maďarska i oficiálny vatikánsky organista Gianluca Libertucci. V auguste sa uskutoční ďalší koncert Nagya a na organe zahrá aj Raimondo Mazzon z Talianska.

Kremnica kláštor obnova Čítajte viac Františkánsky kláštor v Kremnici čaká významná obnova
debata chyba
Viac na túto tému: #organ #Kremnica