Talianska prokuratúra vyšetruje frontmana skupiny Placebo pre urážky premiérky

Frontmana britskej alternatívnej hudobnej skupiny Placebo vyšetruje talianska prokuratúra za to, že počas svojho nedávneho koncertu nazval taliansku premiérku Giorgiu Meloniovú "rasistkou" a "fašistkou". Informujú o tom v utorok talianske médiá, z ktorých správ cituje agentúra AFP.

20.07.2023 08:00
Placebo Brian Molko Foto:
Spevák a skladateľ skupiny Placebo Brian Molko na archívnom zábere počas bratislavského koncertu.
debata (1)

K incidentu došlo na minulotýždňovom koncerte Placebo na festivale Sonic Park v Stupinigi pri Turíne. Päťdesiatročný frontman a spevák skupiny Brian Molko začal z pódia urážať Meloniovú.

V taliančine ju krikom počastoval prívlastkami ako „fašistka“ či „rasistka“, pričom fanúšikovia jeho prejav zachytili a videá následne začali šíriť na sociálnych sieťach.

Placebo Brian Molko Čítajte viac Placebo stále šokujú. Skvelou úrovňou svojich koncertov

Prokuratúra v Turíne dosiaľ začatie vyšetrovania oficiálne nepotvrdila. V súlade s talianskymi zákonmi je však ktokoľvek, kto „verejne hanobí republiku“ vrátane členov vlády, parlamentu, armády či súdov, trestateľný pokutou v rozmedzí 1000 až 5000 eur.

AFP dodáva, že 46-ročná premiérka Meloniová stojí na čele najpravicovejšej talianskej vlády od konca druhej svetovej vojny.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Placebo