Lars Kepler - Uspávač. Desivý severský psychotriler

Práve vychádza ďalší príbeh s obľúbeným komisárom Joonom Linnom. Skvelý triler, pri ktorom zabudnete chvíľami dýchať. Médiá i čitatelia ho považujú za doteraz najvydarenejšie dielo Larsa Keplera.

24.02.2014 07:00
debata

Prekonal všetky očakávania a splnil najnáročnejšie kritériá kvalitného kriminálneho románu. Dozviete sa, že najhorším zločinom nie je vražda. Je to čosi iné…hrozivé a rovnako desivé. Prichádza Uspávač od Larsa Keplera.

Mal byť mŕtvy. Posledná obeť beštiálneho vraha. Teraz je však späť, no nikto nevie ako dokázal prežiť. A kde bol celý ten čas?!

V ohrození je ďalší ľudský život a polícia nemá žiadnu stopu…

Pozrite si TRAILER k novinke Uspávač:

zväčšiť Lars Kepler - Uspávač Foto: Ikar
Lars Kepler - Uspávač Lars Kepler - Uspávač

Uspávač sa začína v mrazivej štokholmskej noci, keď po železničnom moste kráča mladý muž. Má legionársku chorobu a je silne podchladený. V nemocnici zistia, že Mikael je už sedem rokov vyhlásený za mŕtveho. Pred siedmimi rokmi sa údajne stal jednou z posledných obetí sériového vraha, ktorého zatkol svojský komisár Joona Linna. Jureka Waltera odsúdili a zatvorili na uzavreté oddelenie psychiatrického ústavu. Kde teda žil Mikael celých trinásť rokov?

Nečakané svedectvo a prekvapujúca Mikaelova výpoveď vyvolajú obnovenie uzatvoreného prípadu. Polícia sa dostáva do časovej tiesne, lebo v hre je záchrana ďalšieho ľudského života. Jediná možnosť, ako sa vo vyšetrovaní pohnúť ďalej, je kontakt s beštiálnym Jurekom Walterom. Treba preniknúť do jeho blízkosti a získať si jeho dôveru.

V tej chvíli sa však začína hra mačky s myšou – ale kto sa vlastne s kým zahráva?

Ožívajú aj nočné mory Joonu Linnu, lebo vrah trpko poznačil nielen osud desiatok ľudí, ale aj jeho.

Ďalšie mrazivé príbehy z drsného severu nájdete na www.severskekrimi.sk.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #bestseller #knižná novinka #Lars Kepler - Uspávač