Colleen Hooverová - Stratená nádej. Konečne sa dozviete, čo bolo po skončení Beznádejnej

Holder je sympatický mladík. Po celý život ho však prenasleduje predstava dievčaťa, ktorému v detstve nedokázal pomôcť. Bola to Sky, ktorú ako malé dievča uniesla neznáma žena rovno spred domu a Holder tomu nemohol zabrániť.

03.07.2014 07:00
debata
Colleen Hooverová - Stratená nádej Foto: Ikar
Colleen Hooverová - Stratená nádej Colleen Hooverová - Stratená nádej

Preto je jeho život naplnený smútkom a výčitkami, preto Sky nikdy neprestal hľadať. Až raz…

Raz v obchode náhodou natrafí na dievča priam neskutočne podobné stratenej Sky. Toto dievča sa však volá Hope a má to uvedené aj vo vodičskom preukaze.

Holder v kútiku srdca tuší, že je to jeho priateľka z detstva Sky. Postupne nachádza dôkazy a presvedčí sa, že je to pravda. Chce to prezradiť aj Hope, no zároveň sa obáva, či ju tak navždy nestratí.

Jedného dňa Hope u Holdera natrafí na fotografiu z detstva, na ktorej je aj dievča, čo sa na ňu nápadne podobá. V tej chvíli ju zaplavia pochybnosti. Zabudnuté bolestné spomienky sa odrazu vracajú. Netrvá dlho a Hope si spomenie na desivé tajomstvo zo svojej minulosti.

Prvá časť románu Colleen Hooverovej Beznádejná bol príbeh o Sky. Stratená nádej je ich príbeh, vyrozprávaný z pohľadu Deana Holdera. Už prvou knihou Colleen Hooverová očarila tisíce slovenských čitateľov. Jej príbeh o dievčati, ktoré stretne dávno strateného priateľa z detstva rozplakalo nejedno dievča. Odhalenie šokujúceho rodinného tajomstva bolo len čerešničkou na úžasnom príbehu, ktorý teraz pokračuje pohľadom Holdera. Nie je to však opis tých istých situácií a príhod, ale celkom iný pohľad, ktorý je podľa mnohých čitateľov ešte lepší ako jednotka.

Prečo by ste si mali prečítať aj príbeh z pohľadu Deana Holdera? Prečo siahnuť aj po Stratenej nádeji?

Je to jednoduché – už jednotka Beznádejná bola skvelá a teraz sa dozviete, ako prežíval Holder rôzne situácie. Všetko vám bude dokonale do seba zapadať a najmä koniec bude iný: je oveľa rozsiahlejší, takže sa dozviete o osudoch hlavných hrdinov viac, ako to bolo v Beznádejnej. A aj keď už viete, čo sa udialo v prvej knihe a ako to všetko vypálilo, budete si dvojku rovnako užívať. Pretože sa konečne dozviete, čo bolo po skončení Beznádejnej…

Americká spisovateľka Colleen Hooverová je autorkou šiestich románov, ktoré sa umiestnili v rebríčku bestsellerov New York Times. Rada bloguje, píše, tvorí videá. Žije v Texase s manželom a tromi synmi.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #knižná novinka #Ikar #Colleen Hooverová #Stratená nádej