J. K. Rowling zverejní príbeh o Dolores Umbridgeovej

Britská spisovateľka J. K. Rowling zverejní prostredníctvom webstránky www.pottermore.com samostatný príbeh o čarodejnici Dolores Umbridgeovej. Dielo, ktoré bude pozostávať z 1700 slov, by sa malo na spomenutom portáli objaviť na Halloween, teda 31. októbra.

27.10.2014 09:00
J. K. Rowling Foto:
J.K. Rowling
debata

Hlavnou hrdinkou bude už spomínaná profesorka, ktorá na Rokforte učila obranu proti čiernej mágii. V sérii príbehov o čarodejníkovi Harrym Potterovi sa po prvý raz objavila v roku 2003 v knihe Harry Potter a Fénixov rád ako pravá ruka ministra mágie. Vo filmovom spracovaní knižnej série ju stvárnila britská herečka Imelda Staunton.

"Umbridge nie je iba jedna z najškodorados­tnejších Potterovských postáv, je to zároveň jediná osoba, okrem lorda Voldemorta, ktorá na Harrym zanechala trvale viditeľnú jazvu,“ uviedli na webstránke www.pottermore.com spolupracovníci J. K. Rowlingovej. Ako ďalej napísali, čitatelia a čitateľky sa môžu tešiť na množstvo detailov zo života čarodejnice. Spisovateľka tiež sľubuje, že poodhalí aj jej myšlienky.

J. K. Rowling je jednou z najznámejších a najúspešnejších spisovateliek súčasnosti. Slobodnú matku žijúcu zo sociálnej podpory preslávila séria kníh o mladom čarodejníkovi Harrym Potterovi, ktorá sa stala vôbec najlepšie predávajúcou sa knižnou sériou. Na celom svete sa z nej predalo viac než 450 miliónov výtlačkov a z Rowlingovej sa stala multimilionárka, ktorú v roku 2010 redaktori najvýznamnejších britských magazínov vyhlásili za najvplyvnejšiu Britku.

Na základe príbehov o Harrym Potterovi vznikli rovnomenné filmy, v ktorých mladého čarodejníka bojujúceho proti zlu v podobe krutého lorda Voldemorta stvárnil Daniel Radcliffe. Rowling okrem toho pod pseudonymom Robert Galbraith vydala detektívky Volanie Kukučky a Hodvábnik.

debata chyba
Viac na túto tému: #Harry Potter #poviedka #J.K. Rowlingová