Kniha pozostáva z pätnástich kapitol, v ktorých nájdete podrobné návody. 2 000 fotografií vám krok za krokom ukážu, ako si vybrať a pripraviť suroviny, chutne uvariť a podávať hotové jedlá so širokou škálou prísad. KUCHÁRSKA BIBLIA obsahuje vyše 200 klasických receptov.
Čitateľ sa dozvie, ako sa jedlá dajú pripraviť čo najjednoduchšie viacerými spôsobmi. Kuchárska biblia ponúka tiež prehľad toho, ako servírovať jedlá tak, aby sa hosťom zbiehali sliny, všetko o ingredienciách, či ako si vybrať tie najčerstvejšie suroviny. Predstavuje aj neobvyklé druhy ovocia, zeleniny a korenín, ktoré sa dnes už bežne objavujú na pultoch v obchodoch. Zároveň poodhalí tajomstvá správneho skladovania potravín, ako čistiť ryby a morské plody, ako vykostiť hydinu, ako pripraviť cesto na prípravu rozličných koláčov a zákuskov vrátane chleba a cestovín. Sú v nej aj detailné návody na prípravu mäsa a rozličné techniky prípravy zeleniny od krájania až po strúhanie.