TOP autorom severskej krimi je Jo Nesbo, knihou jeho Krv na snehu

Anketu TOP autor a TOP severská krimi s prehľadom vyhral Jo Nesbo, ktorý je aj najpredávanejším autorom na Slovensku – z jeho kníh sa predalo takmer 300 000 výtlačkov!

01.03.2016 17:42
Jo Nesbo Foto:
Jo Nesbo a jeho knihy - počas vlaňajšej návštevy Bratislavy.
debata

Celkovo sa do ankety zapojilo 4000 hlasujúcich, čo opäť potvrdilo fenomén severskej detektívky na Slovensku. Prvé dni hlasovania to dokonca vyzeralo na veľmi tesný výsledok a na prvom mieste sa striedal Jo Nesbo, Stieg Larsson a Lars Kepler.

Jo Nesbo napokon získal až 3-násobok hlasov ako druhý Stieg Larsson a na treťom mieste skončil Lars Kepler.

TOP SEVERSKÉ KRIMI
TOP severské krimi za rok 2015 sa stala Krv na snehu nasledovaná Polnočným slnkom. Dve posledné knihy Jo Nesboa mimo série s Harrym Holeom. Ďalšia nesbovka Šváby získala len o pár hlasov menej a posledná „tisícka“ je od Stiega Larssona Muži, ktorí nenávidia ženy (vyšla v druhom vydaní, s novou obálkou aj ako súčasť kompletu).

Kompletné výsledky hlasovania nájdete na www.severskekrimi.sk

Jo Nesbø. Foto: SITA, Robert Tappert
JO NESBO , Nesbø Jo Nesbø.

Pokiaľ ide o vydavateľov, najlepšie sa darilo vydavateľstvu Ikar, ktoré má v rebríčku TOP 10 autorov 7 autorov (po spojení s Prírodou, ktoré vydávalo Arne Dahla), zvyšné tri si podelili Slovart, Premedia a PT Marenčin.

V TOP 10 medzi knihami vyšlo 8 vo vydavateľstve Ikar, po jednej v Slovarte a vydavateľstve PT Marenčin.

Pri tejto ankete sa spojili najväčší konkurenti a súčasne partneri portálu – internetové kníhkupectvá Martinus, Bux, Panta Rhei a Gorila. Anketu podporili aj najsilnejšie vydavateľstvá ako Ikar, Albatros Media, Slovart, či Premedia.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Jo Nesbo #Lars Kepler #Stieg Larsson #severské krimi