Karol Kaliský: Rok v divočine

Autor, fotograf a vyštudovaný lesník, predstavuje v knižke svoje najlepšie fotografie, ktoré sa mu v tatranskej divočine podarilo urobiť počas posledných 12 rokov. Stovky dní v teréne, autentické zážitky a stále rastúce skúsenosti s fotografovaním robia z knihy dielo, ktoré bude v Tatrách ťažké prekonať.

31.10.2016 05:00
debata
Karol Kaliský: Rok v divočine
Karol Kaliský: Rok v divočine Karol Kaliský: Rok v divočine

Vzácne zábery tých najskrytejších zvierat: medvieďa prvýkrát vychádzajúce z brloha, vĺča v horskom pralese, rysia rodinka v kosodrevine, či pstruhy ukryté v hlbočinách rieky Belá. Kniha prináša zábery, aké väčšina ľudí nikdy neuvidí.

Fotograf Karol Kaliský (1978) vyrastal v rodine lesníka a detstvo prežil spoznávaním tatranskej prírody. Po ukončení štúdia lesníctva vo Zvolene dva roky pôsobil ako účastník Projektu na záchranu tatranského kamzíka, ďalších päť rokov pracoval na Správe TANAP-u. S fotografovaním začal v roku 1995. K ochrane prírody sa dostal vďaka svojim rodičom. Najväčší vplyv na neho však malo stretnutie a spolupráca s Erikom Balážom, ochranárom a autorom úspešného dokumentu Vlčie hory, ktorý premietol aj televízny kanál National Geographic.

Arolla

debata chyba
Viac na túto tému: #knižná novinka #fotografie #Tatry #Karol Kaliský #Rok v divočine #Arolla