Buffy, premožiteľka upírov bude pokračovať knižnou sériou

Spin-off s názvom Slayer nadviaže na záverečnú epizódu seriálu a zameria sa na novú premožiteľku. Autorkou pokračovania bude Kiersten White, ktorá sa preslávila literatúrou pre mládež, napríklad sériou Paranormáli.

31.03.2017 09:00
Sarah Michelle Gellar Foto: ,
Herečka Sarah Michelle Gellar - seriálová predstaviteľka Buffy.
debata

„Poviem to na rovinu – len čo som dostala ponuku napísať Slayer, kričala som. Vydesilo to moje deti, ale ospravedlňovať sa nebudem. Buffy ovplyvnila každý môj rukopis. Všetky knihy, ktoré som kedy napísala, boli prípravou na túto sériu. Je úžasné, že dostanem šancu ukázať svetu, čo bolo súčasťou mojej fantázie viac než polovicu môjho života. Napísať vlastný príbeh premožiteľky je jeden z najneskutoč­nejších zážitkov mojej kariéry. Teším sa, že ho budem zdieľať s fanúšikmi,“ vyjadrila sa spisovateľka v rozhovore pre týždenník Entertainment Weekly. 

Knižná séria by mala začať vychádzať na jeseň budúceho roka vo vydavateľstve Simon & Schuster. „Kiersten White, ktorej prácu nesmierne obdivujeme, je perfektnou voľbou pre napísanie originálnej série zo sveta Buffy. Veľmi sa tešíme, že súhlasila a pridá k jednej z najvplyvnejších súčastí populárnej kultúry svoje skúsenosti a nadšenie,“ dodala Liesa Adams z nakladateľstva. 

Seriál Buffy, premožiteľka upírov (1997 – 2003) v marci oslávil 20 rokov. Pri tejto príležitosti vyjde tretieho októbra v špe­ciálnej zberateľskej edícii kniha Buffy the Vampire Slayer: Twenty Years of Slaying, ktorá doplní počas trvania seriálu vydané tri diely Buffy the Vampire Slayer Watcher’s Guides. Nová edícia zahŕňa aj dosiaľ nepublikované rozhovory s hercami a štábom. Pri príležitosti výročia si na seriál zaspomínala aj herečka Sarah Michelle Gellar, ktorá v ňom stvárňovala Buffy. „Vedeli sme, že show má potenciál, ale myslím že nikto z nás netušil, aký trvalý vplyv bude mať. Ako herečka som si želala, aby som mala aspoň jednu rolu, ktorou zanechám stopu a s Buffy som dostala omnoho viac. Predstavovala výzvu genderovej hi­erarchii. Buffy možno bola vyvolená, ale ja som bola tá šťastná,“ vyjadrila sa prostredníctvom služby Instagram. 

debata chyba
Viac na túto tému: #pokračovanie #Buffy #premožiteľka upírov