Daniel Hevier: Chymeros

Zabudnúť alebo stratiť svoje meno znamená stratiť svoju identitu.

23.12.2017 05:00
debata

Obyčajný dvanásťročný chlapec, ktorý chodí do základnej školy, má kamarátov, spolužiakov, rodinu, sa za nevysvetliteľných okolností ocitne v neznámej krajine. Na to, aby v tomto svete plnom nebezpečenstiev mohol prežiť, nevyhnutne potrebuje získať meno.

Daniel Hevier: Chymeros

Za veľmi čudných okolností sa dostáva do krajiny Pravdozem, kde ho viacerí čudesní obyvatelia nazvú čudesníkom. To bolo pre obyčajného chlapca nanajvýš zvláštne, keďže podľa neho nie on, ale všetci ostatní sú čudesníci. Odrazu však zisťuje, že byť čudesníkom je jeho jediný identifikačný znak, pretože na svoje meno si nevie spomenúť.

Na ceste za ním musí postupne splniť viacero úloh. Stretáva čudné postavičky, ktoré mu pomôžu, ale aj také, ktoré mu nič neuľahčia. Navyše zistí, že v Pravdozemi je takých detí, ako je on, viac, že sa skrývajú, pretože sa cítia byť ohrozené. Po získaní mena sa náš hrdina vyberie za nimi. Zistí však, že stopy vedú do temnoty…

Kniha, ktorú napísal spisovateľ, básnik a textár, tiež známy autor knižiek pre deti a mládež Daniel Hevier (1955), je súčasťou rozsiahleho projektu – dobrodružnej výpravy za strateným chlapcom menom Chymeros, do ktorého je zapojených už vyše tisíc detí zo základných škôl z celého Slovenska.

Trio Publishing

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Daniel Hevier #Chymeros