Marina Čarnogurská, Peter Čaplický: Mingovia v príbehoch a v histórii

Dnes už skoro na predmestí Pekingu, na úpätí tzv. Západných hôr, v obkolesení pohorím Nebeskej Nesmrteľnosti, sa rozkladá Údolie trinástich cisárskych hrobiek (Š'san ling), nekropola čínskej cisárskej dynastie Ming (1368 – 1644). Spolu s Dlhým Múrom je to najnavštevovanejšie turistické miesto v okolí Pekingu.

08.01.2018 05:00
debata
Marina Čarnogurská, Peter Čaplický: Mingovia v...
Marina Čarnogurská Peter Čaplický Mingovia v príbehoch a v histórii Marina Čarnogurská, Peter Čaplický: Mingovia v príbehoch a v histórii

Dvojica autorov, slovenská sinologička Marina Čarnogurská (1940) a fotograf a cestovateľ Peter Čaplický (1956) touto knihou (dokonca po prvý raz v i čínskych dejinách) sprístupňujú detailne súvisle jednak osudy tejto „žiarivej“ čínskej dynastie a cez ne i históriu a osud celej Číny počas jej vlády, no zároveň cestopisnými črtami z prechádzok do jej zákutí poodkrývajú i mnohé tajomstvá nielen podzemia jej posmrtných palácov, ale i dlho tabuizovaných faktov, ktoré sa tam odohrali počas tzv. kultúrnej revolúcie v rokoch 1965 – 1976.

Autentickosť spracovania celého tohto doteraz u nás skoro úplne neznámeho materiálu zvýrazňuje i bohatá paleta originálnych fotografií.

Perfekt

debata chyba
Viac na túto tému: #knižná novinka #Marina Čarnogurská #Peter Čaplický #Mingovia v príbehoch a v histórii