Knižné tipy: Kaviareň v Kodani aj Moderná rodina

17.08.2020 06:00
debata

Julie Caplinová: Kaviareň v Kodani

Kaviareň v Kodani Foto: Grada
kaviaten v kodani Kaviareň v Kodani

Očarujúca Kodaň s jednou úžasnou kaviarňou, v ktorej to vonia škoricou, koláčikmi a horúcou čokoládou, v ľuďoch dokáže zapáliť oheň lásky. Mladá a krásna Katie sem prichádza plná sklamania. Vybudovala si úspešnú kariéru a našla skvelého priateľa, no jej sny zrazu visia na vlásku, keď zistí, že jej ukradol nápad, vďaka ktorému ho povýšili namiesto nej. Cesta do Kodane za novým klientom je pre Katie spočiatku len otravným výletom, ale postupne sa mení na úžasné dobrodružstvo.

Jostein Gaarder: Bábkar

Bábkar Foto: Lindeni
babkar lindeni Bábkar

Učiteľ lingvistiky Jakop je osamelý. Po ľudskom kontakte túži natoľko, že chodí na pohreby cudzích ľudí a na smútočných hostinách sa púšťa do reči s pozostalými. Vymýšľa originálne príbehy, ktoré ho spájajú so zosnulým, a keďže vie pútavo rozprávať, získava si pozornosť. Napriek tomu sa mu nedarí zapadnúť a postupne sa do svojich výmyslov zaplieta čoraz viac. Dojímavý a provokujúci príbeh od autora bestselleru Sofiin svet je o osamelosti, o vzťahoch, aj o hľadaní zmyslu a svojho miesta.

Helga Flatland: Moderná rodina

Moderná rodina Foto: Premedia
helga flatland moderna rodina premedia Moderná rodina

Súrodenci prichádzajú aj so svojimi deťmi a partnermi na taliansku Riviéru, aby oslávili otcovu sedemdesiatku. Pri slávnostnom obede rodičia oznámia, že sa rozvádzajú. V príbehoch troch súrodencov sa dozvedáme o ich vzťahoch, blízkosti, rozvrate, následkoch rozvodu – a o tom, čo to znamená byť rodinou. Sladkotrpký román získal Cenu nórskych kníhkupcov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kniha #knižné tipy