Pokračovanie článku: 3 tipy na skvelé čítanie. Krimi aj dojímavý príbeh

Koniec všetkého (Rumaan Alam)

Rumaan Alam - Koniec všetkého. Foto: IKAR
Rumaan Alam, Koniec všetkého Rumaan Alam - Koniec všetkého.

Ak máte chuť na napínavý, trošku mysteriózny a určite provokatívny román, odporúčame novinku Koniec všetkého. Táto kniha získala množstvo ocenení ako Najlepšia kniha roka v prestížnych denníkoch, tiež je to finalista súťaže National Book Award 2020 a odporúča ju ako jedného zo svojich knižných favoritov bývalý americký prezident Barack Obama.

Je to strhujúci príbeh dvoch rodín, ktoré sú si cudzie, ale sú nútení prežiť predĺžený víkend, ktorý sa totálne pokazí.

Amanda a Clay vyrazia so svojimi deťmi Rose a Archie na zaslúženú dovolenku mimo rušného New Yorku. Na niekoľko dní sa ich rajom na zemi stáva luxusný rodinný dom v lese, izolovaný od civilizácie, kde si môžu užívať pokojné chvíle.

Jedného večera však bezstarostný odpočinok naruší klopanie na dvere. Ruth a George, majitelia domu, prinášajú znepokojujúce správy. Mesto zasiahol výpadok prúdu, telefónne linky sú hluché a bez internetu. A z televízie sa nedá dozvedieť, čo sa vlastne deje. Situácia sa zhoršuje, počuť tajomné zvuky, zvieratá sa správajú akosi čudne a navyše mladý Archie ochorie a vypadajú mu zuby. Koniec všetkého je veľmi zaujímavý príbeh o tom, ako nájsť pomoc vo svete, z ktorého sa vytratili všetky istoty. Desivý a klaustrofobický príbeh o jednej nepodarenej dovolenke. Príbeh o súčasnom svete, ktorý sa tiež nachádza v akejsi kríze, tej emocionálnej. A autor navyše výborne vystihol znepokojujúce otázky o bezpečnom domove, o rodine, o rozdieloch medzi nami a najmä predsudkoch.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #knižná novinka #Ikar