Knižné tipy

Päť noviniek na čítanie: vtipné spomienky na cestovanie s Jožom Rážom, ako funguje imunita, spomienky televízneho komentátora zo zákulisia športu, romantika na pláži v Chorvátsku aj zábavná knižka pre deti.

04.06.2022 08:00
debata

Boris Filan: Cigary idú do neba

Boris Filan: Cigary idú do neba Foto: Slovart
Cigary idu do neba Boris Filan: Cigary idú do neba

Vtipné spomienky na cestovanie s Jožom Rážom do Amsterdamu či o splavovaní delty Dunaja spoločne s manželkami. Kniha má rovnaký názov ako jedna z piesní Elánu s textom Borisa Filana – Je nenormálna pohoda, cigary idú do neba – a je písaná s rovnakou ľahkosťou.

Philipp Dettmer: Imunita

Philipp Dettmer: Imunita Foto: Tatran
kniha imunita Philipp Dettmer: Imunita

Viete, ako funguje imunita? Autor vás vezme na dobrodružný výlet krajinou ľudského tela a jeho obranyschopnosťou. Pútavo ilustrovaný náhľad do sveta imunitného systému odhalí, ako sa parazity prepašujú do tela, ako fungujú vírusy a čo sa deje v rane, keď sa porežeme.

Bratislava-Koncert osobnosti-Hegerova Čítajte aj Kniha týždňa: Carmen - skutočný život Hany Hegerovej

Miroslav Michalech: Vlci v Liverpoole

Miroslav Michalech: Vlci v Liverpoole Foto: D. Orys
kniha vlci v leverpoole Miroslav Michalech: Vlci v Liverpoole

Športový komentátor po úspešnej knihe V rytme tanga prináša ďalší príťažlivý pohľad do zákulisia športu. Z rôznych kútov sveta ponúka množstvo postrehov a príhod, ktoré zažil v bezmála 40-ročnej práci televízneho redaktora a moderátora. Za mikrofónom a za kamerou je doma a má aj ľahké pero.

Julie Caplinová: Pláž v Chorvátsku

Julie Caplinová: Pláž v Chorvátsku Foto: Grada
kniha plaz v chorvatsku Julie Caplinová: Pláž v Chorvátsku

Umelkyňa Maddie z knihy Cukráreň v Paríži sa stáva hlavnou hrdinkou plavby po Jadranskom mori. Spočiatku pohodová cesta plná krásnych zátok a romantických zákutí sa rýchlo zmení na drámu kvôli dvom rozmaznaným modelkám. Partner, ktorého ste si vysnívali, môže byť na míle vzdialený od muža, ktorý sa k vám skutočne hodí.

Marc-Uwe Kling: Malý NIEdnorožec

Marc-Uwe Kling: Malý NIEdnorožec Foto: Lindeni
kniha NIEdnorozec Marc-Uwe Kling: Malý NIEdnorožec

V Srdiečkovom lese sa narodil milý jednorožec. Všetci ho majú radi, kŕmia ho samými maškrtami. On však na všetko nadýchané omieľa „NIE!“ Vyrástol z neho NIEdnorožec. Spolu s nahluchlým ČOmývalom, so salámistom NOApsom a s drzou princeznou Ánomáliou sú zábavná partička.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kniha #knižné tipy