Nitrianska galéria aj počas leta ponúka besedy so spisovateľmi

V Nitrianskej galérii pokračuje 16. ročník cyklu besied so súčasnými slovenskými spisovateľmi. Diskusie tradične vedie moderátor Dado Nagy.

12.07.2022 17:00
Nicol Hochholczerova Foto:
Autorka kontroverznej knihy Táto izba sa nedá zjesť Nicol Hocholczerová.
debata

Najbližšia beseda sa bude konať 19. júla. Čitatelia sa na nej stretnú s autorkou nastupujúcej literárnej generácie Nicol Hochholczerovou.

„Pochádza z Rimavskej Soboty a momentálne študuje na katedre grafiky Akadémie umení v Banskej Bystrici. Ocenenia za prozaickú tvorbu získala v literárnych súťažiach Poviedka, Medziriadky, Literárny Kežmarok, Kukučínova Revúca a za knižnú ilustráciu v súťaži Najkrajšie knihy Slovenska,“ uviedli organizátori.

kniha tajny dennik henrika groena Čítajte viac Horúce tipy na letné čítanie. Čo si pribaliť do kufra na dovolenku?

Cyklus besied so súčasnými slovenskými spisovateľmi prebieha v Nitrianskej galérii od roku 2006 a nadväzuje na predošlú činnosť v oblasti šírenia a propagácie slovenskej literatúry.

„Projekt sa primárne zameriava na súčasnú literatúru a prezentáciu autorov, ktorí si získali pozornosť odbornej verejnosti ako ocenení alebo nominovaní na ceny v prestížnych literárnych súťažiach. Súčasťou besied je okrem moderovanej diskusie so spisovateľom aj autorské čítanie textov,“ informovala Nitrianska galéria.

debata chyba
Viac na túto tému: #spisovatelia #Nitrianska galéria