Knižné tipy Pravdy: krimi triler aj futbalové zákulisie či láska na nepravom mieste

Román o súčasnom svete, kde moc digitálnych technológií maľuje čierne scenáre. Príbeh bývalého reprezentanta, ktorému sa futbal dostal pod kožu. Tri prepojené príbehy skúmajú rôzne polohy a podoby lásky. Sex, holokaust a starnutie. A na záver tipy a triky švédskej interiérovej dizajnérky v Príručke bytového dizajnu.

05.01.2024 08:00
debata

Bernard Minier: Na kraji priepasti

Bernard Minier: Na kraji priepasti Foto: Lindeni
kniha na kraji priepasti Bernard Minier: Na kraji priepasti

Román o súčasnom svete, kde moc digitálnych technológií a umelej inteligencie maľuje čierne scenáre. Mladá Francúzka Moira tvrdo pracovala, aby získala vysnenú prácu. Ultramoderný internetový gigant však skrýva ťaživé tajomstvo. Moira zistí, že ju prenasledujú a vraždy striedajú samovraždy. Aká desivá je pravda?

Ján Ďurica, Marek Arpáš: Ján Ďurica

Ján Ďurica, Marek Arpáš: Ján Ďurica Foto: Petit Press
kniha Durica Ján Ďurica, Marek Arpáš: Ján Ďurica

Príbeh bývalého reprezentanta, ktorému sa futbal dostal pod kožu. Predral sa do národného tímu, hral na MS, ME aj v skupine Ligy majstrov, hoci na začiatku si vypočul, že futbalista z neho nebude. Odhaľuje futbalové zákulisie, narušenú chémiu v tíme na svetovom šampionáte v Afrike, vzťahy so spoluhráčmi i s trénermi.

kniha zidovska stiavnica Čítajte viac Kniha týždňa: Židovská Štiavnica pozýva do rodiny

Eškol Nevo: Sled udalostí

Eškol Nevo: Sled udalostí Foto: Artforum
kniha Sled udalosti - Eskol Nevo-2 Eškol Nevo: Sled udalostí

Tri prepojené príbehy skúmajú rôzne polohy a podoby lásky v nesprávnom čase a na nesprávnom mieste. Svadobná cesta v Južnej Amerike sa mení na nočnú moru. Starší lekár pociťuje silné nutkanie chrániť mladú stážistku. A muž, ktorý pri prechádzke s manželkou zmizne v sade. Zvláštne osudy držia čitateľa v napätí.

Michael Szatmary: Lokálny sexsymbol

Michael Szatmary: Lokálny sexsymbol Foto: Marenčin PT
kniha lokalny sexsymbol Michael Szatmary: Lokálny sexsymbol

Od tejto knižky možno očakávať sex, holokaust a starnutie. Témy, ktoré autor ľúbi. Starnutie zažíva na vlastnej koži. Čo o holokauste povedať nemôže. Je možné, že si pri niektorých príbehoch poviete: Toto sa určite nestalo. Autor však tvrdí, že stand-up komici vždy hovoria pravdu, len majú niekoľko úrovní pravdy.

kniha Narodne jedla Čítajte viac Dvadsaťštyri dobrých kníh na Vianoce

Frida Ramstedt: Príručka bytového dizajnu

Frida Ramstedt: Príručka bytového dizajnu Foto: Tatran
kniha prirucka bytoveho dizajnu Frida Ramstedt: Príručka bytového dizajnu

Čo je dôležité, keď sa zariaďujete? Čo odlišuje kvalitu a ako sa vyhnúť chybnej kúpe? Tipy a triky švédskej interiérovej dizajnérky môže čitateľ využiť bez ohľadu na štýl zariaďovania – pri kúpe nábytku, či už nového, alebo z druhej ruky. Zároveň pomôžu lepšie využiť aj nábytok, ktorý už doma máte.

kniha Vianočná kooleda galéria Čítajte viac 30 najkrajších vianočných kníh pre deti - od rozprávok až po nové dobrodružstvá

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kniha #knižné tipy