Zo scény: Múr

Napokon sme sa predsa len stretli. Ešte pred vstupom do foyer sme sa stihli navzájom posťažovať, koľko námahy nás to stálo. Kým sme zohnali niekoho, kto by bol ochotný postrážiť deti. Kým sme zvládli pracovné povinnosti, školské úlohy, nákupy. Našli v šatníku obleky, šaty, kabelky a topánky. A pri všetkom tom zhone si zachovali ešte aj slávnostnú náladu a tichú radosť z očakávania zážitkov vo vynovenom Divadle Pavla Országha Hviezdoslava, kde hosťovalo Švandovo divadlo.

15.11.2009 13:00
debata

Eva Holubová a Ivana Chýlková alias Klára a Bára v rovnomennej divadelnej hre sú značkou kvality. Tak sme sa nádejali. A sklamali. Pretože ich výkony boli pančovanejšie ako víno a punč na vianočných trhoch. Ospravedlnením nemohol byť ani fakt, že z replík, za ktoré by sa hanbili ešte aj v telenovele, sa nedalo viac vyťažiť.

Klára a Bára je vraj komédia o ľudskej nespokojnosti, my sme sa však spokojne smiali až na ulici. Jedna z nás preto, lebo sa práve telefonicky uistila, že deti už spia a babička ešte nie. Ďalší preto, lebo sme sa zhodli na pokračovaní večera v podniku neďaleko, takže sa už nebude musieť toľko namáhať, aby udržal na nohe topánky. O tri čísla väčšie. Tie, čo patria synovi a čo si v zhone pri odchode z domu obul.

A mne zostalo zadosťučinenie, že nasledujúce večery, ktoré doma zabíjam varením, komandovaním detí a upratovaním, prestanem považovať za obetu. Stanú sa pre mňa múrom, ktorý ma spoľahlivo ochráni pred frustráciami z očakávania kvalitného divadelného zážitku.

debata chyba