VŠMU oslavuje, ocenila Sládka aj Vášáryovú

Vysoká škola múzických umení (VŠMU) v Bratislave v týchto dňoch oslavuje 70. výročie svojho založenia. Škola vznikla 9. júna 1949. Pri tejto príležitosti v stredu počas akademickej slávnosti udelili titul Doctor honoris causa profesorovi Milanovi Sládkovi.

06.06.2019 11:17
Milan Sládek Foto: ,
Milanovi Sládkovi udelili titul Doctor honoris causa.
debata

„Mal som taký pocit, že iba ja mám vzťah k VŠMU, kde som začal študovať herectvo a potom som tam neskôr aj vyučoval. Ale práve táto udalosť mi povedala: Áno, ty patríš k nám. Takže to nie je len jednostranná úcta a rešpekt, ale je to obojstranné,“ uviedol Sládek.

Pamätné medaily za výnimočnú pedagogickú a umeleckú činnosť a za významný prínos v rozvoji VŠMU získali Ida Černecká, Emília Vášáryová a Stanislav Párnický. „Vážim si, že toto ocenenie je za pedagogickú činnosť. Strávila som na škole 30 rokov, takže som rada, že som sa pre to rozhodla. Prinieslo mi to veľa energie, spoločnosť so študentmi ma vždy nabila pozitívnou energiou,“ poznamenala Vášáryová. Zároveň doplnila, že na VŠMU prišla v čase, keď škola oslavovala desiate výročie.

Pri príležitosti 70. výročia založenia škola organizuje viacero podujatí v oblasti hudby, tanca, divadla a filmu, ktoré by mali toto výročie pripomínať a zároveň ukázať tvorivú a umeleckú činnosť súčasnej generácie mladých umelcov a ich pedagógov širokej verejnosti. Pri príležitosti výročia vyšla aj publikácia mapujúca činnosť a aktivity jednotlivých pracovísk školy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #výročie #ocenenie #Milan Sládek #Emília Vášáryová #VŠMU