Súťaž Life of Art ponúkne priestor neprofesionálnym umelcom

Záujemcovia o divadelné, pohybové, literárne a hudobné umenie môžu svoj talent predstaviť v novej súťaži s názvom Life of Art. Jej nultý ročník organizuje občianske združenie Konfrontácie v spolupráci Pedagogickou fakultou Univerzity Konštantína Filozofa v Nitre.

06.06.2021 16:00
debata

Súťaž Life of Art je určená študentom stredných škôl, konzervatórií a vysokých škôl vo veku 15 až 24 rokov, ktorí sa zaujímajú o pohybové, divadelné a hudobné umenie.

„Cieľom súťaže je podporiť záujem mladých ľudí o sebavzdelávanie, viesť ich k samostatnej tvorivej činnosti v múzických oblastiach a vplývať na rozvoj hereckých, speváckych i pohybových zručností neprofesionálnych umelcov. Má tiež prehĺbiť spoluprácu študentov, pedagógov a profesionálnych umelcov,“ uviedli Zuzana Hubinská a Dominika Sondorová z Katedry hudby UKF, ktoré stoja za organizáciou podujatia.

Študenti sa môžu do súťaže prihlásiť do 13. septembra 2021 prostred­níctvom online formulára zverejneného na webe Katedry hudby PF UKF. Life of Art sa bude konať 14. až 15. októbra.

Súťažiť sa bude v disciplínach pohybová etuda, monodráma, interpretácia piesne s tradičnými a improvizovanými hudobnými nástrojmi, bábkoherecká etuda s bábkou či ľubovoľným predmetom alebo materiálom.

Udeľovať sa bude aj divácka cena, informovali organizátori. Umelecké vystúpenia bude hodnotiť odborná komisia v každej kategórii zvlášť, podľa vopred určených kritérií.

Víťazi kategórií v jednotlivých vekových skupinách budú svoje víťazné vystúpenie prezentovať verejne na záverečnom predstavení v nitrianskej synagóge.

debata chyba
Viac na túto tému: #súťaž #umelci #Life of Art