V KC Kláštor vznikne coworkingové centrum, bude prvým v Rožňave

V priestoroch Kultúrno-kreatívneho centra (KC) Kláštor v Rožňave otvoria v septembri prvé coworkingové centrum v rámci mesta. Katarína Bajzíková z KC Kláštor informovala, že priestor poskytne obyvateľom mesta i jeho návštevníkom pracovné zázemie, ale i možnosti na vzájomné prepájanie sa a zdieľanie skúseností.

22.08.2021 16:00
SR Dievčenská Skala Rožňavská Kotlina Výhľady KEX Foto: ,
Vznik coworkingového centra má priniesť i príležitosť prepojiť ľudí, ktorí sa aktívne podieľajú na rozvoji Rožňavy a Gemera.
debata

„Podobný priestor doteraz v meste chýbal. Jeho poslaním je poskytnúť krátkodobé či dlhodobé pracovné a kreatívne prostredie nielen domácim Rožňavčanom, ale aj návštevníkom mesta a Gemera,“ uviedla Bajzíková.

V priestoroch bývalého františkánskeho kláštora v centre mesta sa už nachádza kaviareň, tá však nemusí byť vždy vhodným priestorom pre pracovné aktivity. "Co-work im to chce poskytnúť. V spoločnom priestore sa navyše môžu stretávať s ďalšími a zdieľať svoje skúsenosti, či načerpať nové inšpirácie,” vysvetlila Bajzíková. Ako dodala, vznik centra má priniesť i príležitosť prepojiť zaujímavých ľudí, ktorí sa aktívne podieľajú na rozvoji Rožňavy a Gemera.

Kultúrno-kreatívne centrum Kláštor vzniklo v roku 2016 po tom, ako skupina nadšencov začala premieňať budovu kláštora na miesto, ktoré by žilo kultúrou a umením. V súčasnosti sa tu organizujú rôzne koncerty či diskusie, v priestoroch sa nachádza i kaviareň a kníhkupectvo. Centrum ponúka aj ubytovacie priestory, v kláštore tiež oživili krajčírsku dielňu, ktorej cieľom je šiť pre slovenské značky pomalej udržateľnej módy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Rožňava #kultúrne centrum