Vláda bude rokovať o presune Múzea SNP pod ministerstvo obrany

Vláda bude v stredu rokovať o presune Múzea Slovenského národného povstania z pôsobnosti ministerstva kultúry pod rezort obrany. Vyplýva to z návrhu, ktorý ministerstvo kultúry predložilo na zasadnutie kabinetu.

29.09.2021 09:00
Natalia Milanová Foto:
Ministerka kultúry Natália Milanová (OĽaNO) predložila návrh na zmenu zriaďovateľa Múzea SNP v Banskej Bystrici.
debata

Zároveň sa návrhom zákona dopĺňa funkčné obdobie štatutárnych orgánov a vedúcich zamestnancov múzeí a galérií. Okrem toho bude v stredu kabinet rozhodovať o návrhu zákona, ktorým sa dočasne predlžujú opatrenia ministerstva kultúry v súvislosti s pandémiou ochorenia COVID-19 a verejnými podujatiami. Opatrenia sa týkajú podujatí, ktoré sa neuskutočnia ako následok pandémie do 31. decembra 2022.

Návrh z dielne rezortu kultúry tiež usporiadateľa podujatia oprávňuje odoprieť určitým osobám vstup napríklad z dôvodu nepreukázania totožnosti, ak je vstupenka vystavená na meno osoby a osoba nepreukáže usporiadateľovi svoju totožnosť.

„Napríklad vstupenka na hudobný festival trvajúci viac dní je vystavená na meno konkrétnej osoby. Usporiadateľ tohto podujatia bude oprávnený odoprieť osobe vstup na podujatie, ak osoba nepreukáže svoju totožnosť. Tým sa zabezpečí, aby sa osoba nemohla zúčastniť podujatia na základe vstupenky vystavenej na meno inej osoby,“ vysvetlilo ministerstvo kultúry v predkladanom návrhu.

debata chyba
Viac na túto tému: #ministerstvo obrany #Ministerstvo kultúry #Múzeum SNP #kultúrna politika