Do súťaže Slovenské rozprávky z celého sveta prispelo vyše 700 detí

Do tretieho ročníka literárnej i výtvarnej súťaže Slovenské rozprávky z celého sveta prispelo svojimi dielami viac ako 700 detí z 32 slovenských škôl, centier a spolkov z celého sveta. Informuje o tom Úrad pre Slovákov žijúcich v zahraničí (ÚSŽZ).

28.12.2021 06:00
debata

„Slávnostné vyhodnotenie sa uskutočnilo v utorok 21. decembra v Užhorode počas návštevy predsedu ÚSŽZ Milana Jána Pilipa na Zakarpatskej Ukrajine,“ priblížil úrad.

Pilip pri tejto príležitosti ocenil medailou ÚSŽZ autora a propagátora súťaže, slovenského učiteľa a spisovateľa pôsobiaceho v Užhorode Jána Pochaniča.

Deti, čítanie, knižnica, rozprávky, chlapec, kniha, knihy Čítajte viac Rozprávky už možno čítať so zvukovou kulisou

Prvotným cieľom súťaže je udržiavať a rozvíjať národné povedomie a kultúrnu identitu Slovákov v zahraničí, ako aj vzbudenie záujmu o živú slovenčinu vo forme písania, aktívneho čítania a ilustrovania. Témou tretieho ročníka bola doprava a dopravné prostriedky.

Organizátormi súťaže sú slovenské ministerstvo školstva, Generálny konzulát SR v Užhorode a 4. Základná všeobecnovzde­lávacia škola I. – III. stupňa s prehĺbeným vyučovaním slovenského jazyka v Užhorode.

debata chyba
Viac na túto tému: #súťaž #Zahraniční Slováci #rozprávky