Ministerka kultúry nezlyhala, tvrdí štátna tajomníčka MK Leščáková

Ministerka kultúry SR Natália Milanová (OĽANO) pri rokovaniach o otvorení kultúrnych podujatí nezlyhala. V diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12 to povedala štátna tajomníčka rezortu kultúry Viera Leščáková (Za ľudí). "Ministerka si musela vybrať medzi niečím a ničím," obhajovala Milanovú.

09.01.2022 14:16
viera Leščáková Foto:
Štátna tajomníčka rezortu kultúry Viera Leščáková (Za ľudí).
debata (2)

Upozornila zároveň, že uvoľňovanie opatrení je otázkou pre ministerstvo zdravotníctva. Zdôraznila pritom, že kultúra potrebuje systémové riešenie, ktoré by zvýhodňovalo očkovaných a prinieslo fungovanie minimálne v režime OP (očkovaní a po prekonaní ochorenia COVID-19). „Kultúra má rovnaké právo na život ako reštaurácie,“ zdôraznila.

Eduard Heger Čítajte viac Ľudia z kultúry píšu premiérovi Hegerovi, hovoria o výsmechu

Nezaradený poslanec Národnej strany SR a podpredseda mimoparlamentnej strany Hlas-SD Erik Tomáš v debate nevedel povedať, či strana pristúpi k návrhu na odvolanie ministerky kultúry. „To sa ešte uvidí. Ministerka sa hlavne musí sama pozrieť do zrkadla, či je súčasný stav v poriadku,“ uviedol. Rezignáciu od Milanovej očakáva v súvislosti so situáciou v kultúre a nespokojnosťou kultúrnej obce Tomášova kolegyňa zo strany, exministerka Ľubica Laššáková.

Nespokojnosť s plánovaným otvorením pre kultúrne podujatia v režime OP maximálne pre 50 návštevníkov tvrdo kritizovala kultúrna obec. Žiada tieto podmienky výrazne prehodnotiť a stanoviť nové pravidlá od 18. januára, podľa ktorých by bolo možné realizovať kultúrne podujatia s využitím aspoň 50-percentnej kapacity priestorov a v režime OTP, teda aj pre otestovaných.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Natália Milanová #O 5 minút 12