Na šéfa pamiatkarov sú dvaja kandidáti

Do tretieho, finálového kola výberu nového generálneho riaditeľa Pamiatkového úradu (PÚ) SR majú možnosť postúpiť dvaja kandidáti, ktorí predložili kompletné prihlášky - Pavol Ižvolt a Radoslav Ragač.

19.02.2022 11:00
debata (3)

Informovalo o tom ministerstvo kultúry, ktoré zároveň oznámilo, že vypočutie kandidátov sa uskutoční vo štvrtok 24. februára. V tento deň sa uskutoční najskôr neverejné vypočutie uchádzačov pred sedemčlennou odbornou hodnotiacou komisiou.

„Zoznam uchádzačov, ktorí postúpia do ďalšieho, verejného kola, bude úplný, ak sa na tom zhodne nadpolovičná väčšina členov poradného orgánu,“ priblížil rezort s tým, že verejné vypočutie sa uskutoční v rovnaký deň.

MK SR, ministerstvo kultury Čítajte viac Ministerstvo bude s pamiatkarmi diskutovať

Verejnosť, ktorá môže takisto klásť kandidátom otázky, bude môcť sledovať vypočutie prostredníctvom online prenosu na facebookovej stránke alebo na YouTube na kanáli ministerstva kultúry.

„Osobná účasť verejnosti na verejnom vypočutí sa bude riadiť podľa aktuálne platnej vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva pre hromadné podujatia,“ dodal rezort.

V súčasnosti je až do výsledku procesu verejného vypočutia poverený riadením Pamiatkového úradu Radoslav Ragač.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Ministerstvo kultúry #Pamiatkári #Pamiatkový úrad SR