Mestské múzeá aj zoo sú pre Ukrajincoov zadarmo

Mestské kultúrne inštitúcie v Bratislave ponúkajú vojnovým utečemncom z Ukrajiny svoje služby bezplatne. Múzeum mesta Bratislavy ponúka v Starej radnici možnosť uschovania batožiny a zázemie.

24.03.2022 09:21
zoologická záhrada, Bratislava, ťava Foto: ,
Kŕmenie tiav v bratislavskej zoologickej záhrade.
debata

Mestská knižnica v Bratislave, Múzeum mesta Bratislavy, ZOO Bratislava a Galéria mesta Bratislavy ponúkajú ľuďom utekajúcim z Ukrajiny možnosť využívať ich služby bezplatne. Hlavné mesto o tom informuje na sociálnej sieti.

kniha rusko ukirajina a my Čítajte aj Spoznajte Ukrajinu v knižnom výbere

„Pre všetkých, ktorí pre vojnu museli zo dňa na deň opustiť svoje domovy, ponúkajú mestské inštitúcie bezpečný priestor na trávenie voľného času a zázemie na vzdelávanie sa, získanie informácií či odpočinok," uvádza magistrát.

Týždeň slovenských knižníc 2022 Čítajte aj Nebojte sa využiť knižnicu, hovoria utečencom

Múzeum mesta Bratislavy (MMB) ponúka v Starej radnici denné uschovanie batožiny v stráženej šatni, možnosť nabitia telefónov, notebookov a tabletov, toalety a pitný režim, ako aj miestnosť pre prácu, oddych s internetovým pripojením a základným zázemím (na objednávku mmba@bratislava.sk). Otváracie hodiny v Starej radnici sú v utorok až nedeľu od 10:00 do 18:00. „Bezplatné vstupy do expozícií MMB sa vzťahujú len na osoby s potvrdením o dočasnom útočisku alebo označením Odídenec," dodáva mesto.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #vojna na Ukrajine