Posledná rozlúčka s Josefom Abrhámom bude 6. júna

Posledná rozlúčka s českým hercom Josefom Abrhámom bude 6. júna v Kostole sv. Anežky Českej v pražskej časti Spořilov. Je to miesto, kde sa takmer pred rokom rodina aj verejnosť rozlúčili s hercovou manželkou Libušou Šafránkovou.

29.05.2022 11:00
81057691 Foto:
Herec Josef Abrhám na zábere z roku 2003.
debata

Presná hodina pohrebu ani to, či bude obrad prístupný aj pre verejnosť, zatiaľ nie je jasné. Josef Abrhám, populárny filmový a divadelný herec, zomrel 16. mája vo veku 82 rokov. Svoju manželku prežil o necelý rok.

Vlaňajšia rozlúčka so Šafránkovou bola prístupná aj pre fanúšikov. Tí jej mohli dať zbohom pri rakve. Na samotný smútočný obrad už boli pozvaní iba najbližší. Verejnosť ho mohla sledovať na veľkoplošných obrazovkách pred kostolom. Druhý pohreb mala v obci Šlapanice pri Brne.

Josef Abrhám Čítajte viac Zomrel herec Josef Abrhám. Za herecké vlohy vďačil aj slovenským predkom

Abrháma preslávili úlohy humorné i vážne. Najviac zo všetkého sa zapísal divákom do pamäti ako záletný doktor Blažej zo seriálu Nemocnica na okraji mesta (1977–1981) alebo ako podvodník vo filme Vrchní, prchni! (1980).

Abrhám bol so Šafránkovou ženatý od roku 1976 a majú spolu syna Josefa. Šafránková zomrela 9. júna 2021 vo veku 68 rokov.

debata chyba
Viac na túto tému: #pohreb #Josef Abrhám