RTVS si pripomenie kardinála J. Tomka

RTVS si pripomenie osobnosť kardinála Jozefa Tomka v televíznom aj rozhlasovom vysielaní. Ten zomrel v pondelok v Ríme. Jednotka zaradí do vysielania rozhovor s kardinálom, dvojka ponúkne jeho portrét z dokumentárnej série GEN.sk a Trojka odvysiela miniportrét z cyklu /Ne/celebrity.

08.08.2022 14:54
Jozef Tomko (98) Foto: ,
Kardinál Jozef Tomko
debata

„RTVS na spravodajskom okruhu :24 zareagovala na úmrtie kardinála Jozefa Tomka viacerými zmenami vo vysielaní. Už v rannom spravodajskom bloku sme túto informáciu verejnosti priniesli medzi prvými. V Rozhovoroch v štúdiu o 10.00 h sme odvysielali rozhovor s rímskokatolíckym kňazom Mariánom Gavendom, ktorý si zaspomínal nielen na osobné stretnutia s kardinálom Jozefom Tomkom, ale pripomenul tiež, akou významnou osobnosťou bol a čo priniesol svetovej cirkvi,“ povedal intendant televízneho spravodajského okruhu :24 Alfonz Šuran. Ako doplnil, po 11.00 h priniesol televízny okruh :24 vyjadrenie Konferencie biskupov Slovenska.

Kardinál Jozef Tomko a Svätý Otec František sa... Foto: TASR, Roman Hanc
tomko, pápež Kardinál Jozef Tomko a Svätý Otec František sa zdravia počas stretnutia s mladými na Štadióne Lokomotíva v Košiciach 14. septembra 2021.

V ďalšom vysielaní spravodajstva o 12.00, 14.00, 16.00 a 19.00 h prinesie RTVS spomienky, reportáže a svedectvá o tejto osobnosti. V relácii Správy a komentáre o 20.20 h sa k úmrtiu kardinála vyjadria jeho blízki priatelia a spolupracovníci.

Kardinál Jozef Tomko Čítajte viac Zomrel kardinál Jozef Tomko, najvýznamnejší Slovák vo Vatikáne

RTVS si osobnosť kardinála Tomka v pondelok pripomenie aj v televíznom vysielaní. Jednotka zaradí do vysielania rozhovor s kardinálom Jozefom Tomkom pri príležitosti návštevy svätého otca Františka na Slovensku o 16.25 h. Dvojka ponúkne divákom o 20.10 h portrét z dokumentárnej série GEN.sk a Trojka odvysiela o 18.50 h miniportrét z cyklu /Ne/celebrity pod názvom Jozef kardinál Tomko. V rozhlasovom vysielaní si RTVS kardinála Tomka pripomenie v pondelok v popoludňajšom vysielaní Rádia Slovensko a Rádia Regina. Počas víkendu odvysiela Rádio Slovensko reprízu rozhovoru Štefana Chrappu s kardinálom Tomkom z roku 2019 (nedeľa 14. augusta o 8.00 h) a Rádio Regina ponúkne cez víkend poslucháčom v rámci mimoriadneho vysielania reláciu Viera v živote ako spomienku na kardinála Tomka.

Kardinál Jozef Tomko zomrel v pondelok v Ríme vo veku 98 rokov.

debata chyba
Viac na túto tému: #kardinál Jozef Tomko