Premena bývalého gymnázia v Revúcej na múzeum pokračuje

Projekt premeny budovy Prvého slovenského literárneho gymnázia v Revúcej na zážitkové múzeum Litterra pokračuje. Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) v utorok odovzdal stavenisko zhotoviteľovi. Informovala o tom hovorkyňa kraja Lenka Štepáneková.

26.10.2022 15:00
Revúca, gymnázium Foto: ,
Prvé slovenské literárne gymnázium v Revúcej.
debata

Pripomenula, že kraj tak urobil po dvojkolovej architektonicko-dizajnérskej súťaži, projektovej príprave, zabezpečení financovania a obstaraní zhotoviteľa. „Historickú budovu a priľahlý areál čaká obnova a premena na modernú, interaktívnu expozíciu, s dôrazom na jedinečnosť každého výstavného priestoru,“ spomenula.

Doplnila, že cieľom BBSK v priestoroch bývalého gymnázia je propagácia slova, vzdelávanie širokej verejnosti v oblasti literatúry, divadelníctva, kozmonautiky a mineralógie. Podľa hovorkyne to tiež bude vytváranie zázemia pre ľudí z kreatívneho priemyslu.

Revúca, gymnázium Čítajte viac Prvé slovenské literárne gymnázium sa presťahuje

Hovorkyňa poznamenala, že projekt bude financovaný z úverových zdrojov vo výške 2,4 milióna eur. Podotkla, že ambíciou je prepojiť a prezentovať moderné formy literárnej tvorby ako sú komiksy a používanie literárnej produkcie v hudbe a v divadle. Vytvoriť má aj priestor na medziodborovú a medzigeneračnú komunikáciu prostredníctvom rozprávok.

debata chyba
Viac na túto tému: #Revúca #prvé slovenské literárne gymnázium #prvé slovenské gymnázium