Bebjaka zaujíma kultúrne dedičstvo socializmu i filmy v Lumi?ri

O režisérovi Petrovi Bebjakovi bolo v poslednom čase dosť počuť. Vlani na jar sa totiž do kín dostal jeho celovečerný debut Marhuľový ostrov a už o rok na to predstavil divákom horor Zlo. Nehovoriac o tom, že Bebjak dlhodobo pracuje i na televíznych projektoch a zároveň stvárnil hlavnú úlohu vo filme Anjeli, ktorý nakrútil Róbert Šveda. Anjeli mali premiéru v máji.

15.08.2012 16:00
Peter Bebjak. Foto:
Peter Bebjak.
debata

"Moje kultúrne leto, to je pracovné leto. V júli sme dokončili výrobu seriálu pre TV JOJ a v súčasnosti pokračuje jeho postprodukcia, tak obrazová, ako aj zvuková. Musíme urobiť všetko pre to, aby bol seriál pripravený na začiatok televíznej sezóny. Či sa však bude v tomto termíne aj vysielať, to závisí od samotného vedenia televízie. Okrem toho pripravujeme projekty na súbeh námetov, ktorý vypísala RTVS a v rovnakom čase je aj termín na odovzdávanie projektov do jednotlivých programov Audiovizuálneho fondu. Takže práce je dosť.

Keď si však nájdem čas, rád by som si pozrel výstavu Prerušená pieseň v Slovenskej národnej galérii a výstavu v priestoroch bratislavskej galérie Tranzit – Navzájom. Archívy neinštituciona­lizovanej kultúry 70. a 80. rokov v Československu. Dve rozdielne výstavy, ktoré však mapujú naše kultúrne dedičstvo zo socialistickej éry. Okrem toho určite pôjdem do kina Lumi?re, kde chcem vidieť filmy, na ktoré som dosiaľ nemal čas – Lono, Rozchod Nadera a Simin aj slovenský film Tigre v meste. A aby som nezabudol, sľúbil som svojmu priateľovi, že s ním pôjdem na koncert Lady Gaga, hm, tak sa veľmi teším."

debata chyba