Do Ríma s láskou. Podľa dirigenta Martina Leginusa

Dirigent Opery Slovenského národného divadla Martin Leginus prežíval aj letné prázdniny s hudbou a so všetkým, na čo v priebehu divadelnej sezóny nie je čas. Okrem silnej dávky koncertov si doprial zopár dní na Horehroní s priateľmi, ale aj štúdiu nových partitúr.

26.08.2012 07:00
Martin Leginus Foto:
Martin Leginus
debata

„Moje leto sa nemohlo začať inak ako smršťou kvalitných koncertov na Viva Musica! Festival bol výborne namiešaným hudobným kokteilom. Koncentrát humoru na koncerte Igudesmana & Joo bol jedným z mojich najkrajších zážitkov zo všetkých ročníkov.

V lete pre mňa nemôžu chýbať ani výstavy. Začal som nádhernými dielami sklára Pala Macha v útulnej bratislavskej Kressling Gallery, nedal som si ujsť skvelú výstavu Prerušená pieseň v Slovenskej národnej galérii a vrcholom bola Galleria Doria Pamphilj v Ríme s neuveriteľnými zbierkami takých majstrov ako Velazquez, Caravaggio alebo Rubens.

August som tento rok venoval štúdiu taliančiny na Inštitúte Danteho Alighieriho v Ríme. Ak by som si mal vybrať najobľúbenejšie mestá na svete, Rím by bol jedným z nich. Spomedzi všetkých pamiatok som nemohol vynechať Fontánu di Trevi, Forum Romanum, Anjelský hrad, Koloseum, Pantheon, Piazza Navona (moje najobľúbenejšie miesto v Ríme), Chrám sv. Petra či vatikánske múzeá. Je úžasné dať si v čarovnej časti Trastevere lahodné talianske jedlo a vychutnávať si každý moment, ktorý tu človek strávi.

No už teraz sa teším na novú sezónu v SND, ktorú začínam na Cypre, kde v rámci operného festivalu Pafos Aphrodite uvedieme tri predstavenia Verdiho opery Otello.“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba