Paríž sa lúči s britskou herečkou a speváčkou Jane Birkinovou

V parížskom kostole svätého Rochasa dnes rodina a najbližší lúčia s britskou herečkou a speváčkou Jane Birkinovou. Zomrela v Paríži 16. júla, mala 76 rokov. Pohreb sa koná s vylúčením verejnosti.

24.07.2023 14:00 , aktualizované: 25.07.2023 07:38
Jane Birkin Foto:
Jane Birkin v Cannes v roku 2021.
debata

Napriek tomu, že pohreb Jane Birkinovej je súkromný, len pre rodinu a blízkych priateľov, početný dav fanúšikov prišiel ku kostolu, spieva jej pesničky a sleduje obrad na veľkej obrazovke. Stanica BFM TV vysiela priamy prenos z kostola i jeho okolia.

Herečka Catherine Deneuve prichádza na poslednú...
Vľavo - herečka Charlotte Rampling, ktorá...
+20Herečka Lou Doillon, dcéra Jane Birkinovej sa...

Na pohrebe prehovorila dcéra Jane Birkinovej Charlotte Gainsbourgová, ktorá predtým spolu so svojou sestrou Lou Doillonovou vniesla rakvu do kostela. Obe spomínalina svoje detstvo, zložili matke hold. Na pohreb prišla i francúzska prvá dáma Brigitte Macronová alebo herečky Catherine Deneuveová, Chiara Mastroianniová a Isabelle Huppertová.

Jane Birkin Čítajte viac Zomrela francúzska ikona, herečka a zakázaná speváčka Jane Birkinová. Volá sa po nej aj dámska kabelka

Birkinová má na svojom konte päťdesiatku filmov a 20 albumov vrátane živých nahrávok. Ako femme fatale a sexsymbol 70. rokov vošla do povedomia i spolužitím s veľkou osobnosťou Francúzska – šansoniérom a búrlivákom Sergom Gainsbourgom.

Jane Birkinová bola sexsymbolom 70. rokov

Slávna herečka a speváčka na fotografiách

Fotogaléria
Britská herečka a zpěvačka Jane Birkinová...
Jane Birkinová na filmovom festivale v Londýne...
+15Speváčka a herečka Jane Birkinová si svoj...

Herečka a speváčka mala v posledných rokoch problémy so srdcom, v roku 2021 utrpela ľahkú mŕtvicu, uviedla agentúra Reuters. V nedávnej dobe kvôli zdravotným problémom zrušila koncerty. „Vždy som bola veľký optimista a uvedomila som si, že ešte potrebujem trocha času, aby som bola schopná byť opäť na pódiu a s vami,“ napísala vo svojom májovom vyhlásení.

debata chyba
Viac na túto tému: #Jane Birkin