Polícia prehľadala dom Delonovej asistentky, údajne ho týrala

Francúzska polícia v stredu prehľadala dom bývalej asistentky filmovej legendy Alaina Delona, pretože jeho deti podali proti nej trestné oznámenia. Obvinili ju v nich z týrania a ohrozujúceho správania voči Delonovi. TASR prevzala správu z tlačovej agentúry AFP.

27.07.2023 10:00
Alain Delon Foto: ,
Herec Alain Delon na archívnom zábere z roku 2019.
debata

Úrady podnikli raziu v dome Hiromi Rollinovej, proti ktorej Delonova rodina podala dve trestné oznámenia. Jej bydlisko sa nachádza na parížskom predmestí Suresnes, uviedol pre AFP nemenovaný zdroj z prostredia vyšetrovania.

Zdroj dodal, že Rollinová má byť ešte v priebehu stredy vypočutá. Bola Delonovou asistentkou a žila v jeho domácnosti.

Delon bol na vrchole kariéry jednou z najväčších filmových hviezd Francúzska. Stal sa idolom novej vlny 60. rokov 20. storočia, keď sa objavil v kultových filmoch ako Bazén či Gepard.

Po kardiovaskulárnej príhode v roku 2019 mal oslabené zdravie a to ho donútilo najať si asistentku, ktorá by mu pomáhala priamo v jeho sídle v departemente Loiret v strednom Francúzsku.

Nathalie Delon Čítajte viac Zomrela herečka Nathalie Delon, prvá manželka Alaina Delona

Prvé trestné oznámenie podali Delonove deti Anouchka, Alain-Fabien a Anthony. Herec pripojil svoje meno prostredníctvom písomného vyhlásenia.

Anthony Delon podal aj druhé trestné oznámenie, v ktorom Rollinovú obvinil z násilia a snahy odlúčiť jeho otca od rodiny aj okolia.

Ich právnik obvinil Rollinovú zo „zneužitia slabého zdravia“ herca a zo systematického sledovania jeho telefonátov a doručenej pošty, ako aj zo zlého zaobchádzania s jedným z Delonových milovaných psov.

Rollinová, ktorú z hercovej nehnuteľnosti súdne vysťahovali 5. júla, napísala prokuratúre list. V ňom odmietla obvinenia voči svojej osobe a podala vlastné trestné oznámenie.

alain delon cannes 2019 Čítajte viac Alain Delon: Mojej kariére niet čo vyčítať

Delon po 90. rokoch minulého storočia hrával vo filmoch už iba zriedka a v posledných rokoch sa objavil na verejnosti len pri mimoriadnych príležitostiach.

Naposledy ho bolo vidieť na vzácnej filmovej akcii, keď preberal ocenenie Zlatá palma za celoživotné dielo na prestížnom filmovom festivale v Cannes v roku 2019.

Alain Delon v septembri 2021 prišiel aj na pohreb svojho blízkeho priateľa a spolupracovníka, francúzskeho herca Jeana-Paula Belmonda v Paríži.

Neobjavil sa však v pondelok v Paríži na pohrebe Jane Birkinovej, britskej rodáčky a spoluhviezdy z filmu Bazén, kde hrala aj zosnulá Romy Schneiderová. Poslal však sústrastné posolstvo, v ktorom napísal, že Birkinová „odišla za svojím Sergeom (bývalým manželom a spevákom Sergeom Gainsbourgom), za Romy a všetkými ostatnými“. Dodal: „Ďalší anjel… Ďakujem ti, ďakujem ti, moja Jane!“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Alain Delon