Zomrel známy slovenský fotograf Ctibor Bachratý. Mal 68 rokov

Ctibor Bachratý sa profesionálnemu fotografovaniu venoval od roku 1990. Fotil predovšetkým tanečné, divadelné a hudobné predstavenia a festivaly ako Pohoda, Art Film Fest či Divadelná Nitra.

27.08.2023 22:30 , aktualizované: 22:52
Ctibor Bachratý Foto: ,
Fotograf Ctibor Bachratý.
debata (2)

Počas svojej kariéry fotografoval množstvo rôznych koncertov a predstavení. Medzi nimi napríklad aj posledný koncert Milana Lasicu pred jeho smrťou. Pred dvoma rokmi sme sa s ním zhovárali o jeho výstave Okamihy tanca, ktorá sa uskutočnila v rámci 25. výročia medzinárodného festivalu súčasného tanca Bratislava v pohybe.

„Niekto rád fotí prírodu, ja zasa veľmi rád fotografujem ľudí. Obdivujem, keď niekto dokáže vyjsť na pódium a preniesť naň kus seba. Práve to sa vo svojich fotografiách snažím zachytiť," uviedol v rozhovore pre Pravdu z roku 2021.

Matka Čítajte viac Výstava v uliciach Bratislavy predstavuje fotografie Ctibora Bachratého

Pravidelne fotografoval inscenácie významných profesionálnych divadelných scén na Slovensku – Slovenské národné divadlo, Nová scéna, Štúdio L+S, Radošinské naivné divadlo, GuNaGu, Divadlo STOKA, Divadlo Andreja Bagara v Nitre, Divadlo Astorka Korzo '90, Teátro Tatro, Divadlo SKRAT, divadlo Disk v Trnave. Fotil aj v zahraničí, napríklad v Balete Národného divadla v Brne.

Na jeho úmrtie už reaguje Slovenské národné divadlo, Preßburger Klezmer Band, producentka Wanda Adamik Hrycová aj režisérka Zuzana Piussi.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #úmrtie #fotografia #Ctibor Bachratý