Vosková figurína Dwayna Johnsona baví internet. Vyzerá ako Mr. Proper

Občas sa stane, že vosková figurína, ktorá mala znázorňovať nejakú významnú osobnosť, sa nevydarí. To je aj prípad herca a wrestlera Dwayna Johnsona, známeho pod prezývkou The Rock. Fotky, ktoré ukazujú jeho nového voskového dvojníka, sú hitom internetu. Niektorých pohoršujú, iných bavia.

26.10.2023 10:00
Dwayne The Rock Johnson, vosková figurína Foto:
Vosková figurína Dwayna Johnsona.
debata

Podobu voskovej figuríny zverejnilo parížske múzeum Musée Grévin 16. októbra. Najproblematic­kejšie bývajú pri zväčša črty tváre, v prípade figuríny Dwayna Johnsona je však problém inde – farba jeho pokožky je biela. Viacerí užívatelia sociálnych sietí sa na tom dobre pobavili, niekto dokonca poukázal na to, že zrejme ide o Mr. Propera – a skutočne, istá podoba tam je.

Johnsonova matka pochádza zo Samoy, otec je čierny Kanaďan. „Vyzerá, akoby pracoval v H&R Block. Takto ste sa cítili, keď ste stratili Malú morskú vílu? Rozumiem vám. Vyzerá to, akoby The Rock nikdy v živote nevidel slnko… Vyzerá to, akoby bol The Rock súčasťou kráľovskej rodiny,“ vtipkoval komik James Andre Jefferson.

„Zariadim, aby môj tím kontaktoval našich priateľov v Musée Grévin vo francúzskom Paríži, aby sme mohli popracovať na ,aktualizovaní’ mojej voskovej figuríny nejakými dôležitými detailmi a zlepšeniami – začínajúc farbou mojej pokožky,“ napísal The Rock. „A nabudúce, keď budem v Paríži, zastavím sa a dám si sám so sebou drink.“

Herec Dwayne Johnson. Foto: SITA/AP, Mark Terrill
Dwayne Johnson Herec Dwayne Johnson.

Musée Grévin na sociálnej sieti instagram uviedlo, že tvorcovia figuríny už pracujú na jej zlepšení. „Vaša spätná väzba je pre nás vždy cenná,“ uviedli predstavitelia múzea. Jeho riaditeľ Yves Delhommeau prisudzoval nesprávnu farbu pleti figuríny problémom s osvetlením.

Sochár Stéphane Barret sa počas tvorby musel spoliehať len na fotografie a videá s Dwaynom Johnsonom. „Naše tímy išli do posilňovní v nádeji, že nájdu muža, ktorý by sa zhodoval s mimoriadnymi mierami The Rocka.“ To sa im napokon podarilo. „Mali sme šťastie, že sme našli niekoho, kto sa fyzicky zhodoval s postavou a výškou Dwayna Johnsona. To nám skutočne umožnilo urobiť to správne,“ vysvetlil Barret.

Samojské tetovania zabrali maliarom desať dní práce. Oči figuríny prerábali trikrát, podľa Barreta bolo náročné zachytiť Johnsonov jemný úškrn.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #film #múzeum #vosková figurína #Dwayne "The Rock" Johnson