Zuzana Smatanová aj Martin Kellenberger majú v detskej výtvarnej súťaži Pravdy svojho favorita. Víťazmi sú obaja!

Speváčka Zuzana Smatanová ilustrovala dve detské knižky s pesničkami Petra Nagya a tento rok zasadla aj do poroty detskej výtvarnej súťaže Pravdy Moje najkrajšie Vianoce. Kto sa stal jej favoritom?

15.12.2023 06:00
debata
Hneď ako ho uviedla, vedela, že to je on! Zuzana Smatanová má svojho favorita
Video
Zuzana Smatanová ako ilustrátorka vyberala víťaza detskej výtvarnej súťaže Moje najkrajšie Vianoce. / Zdroj: TV Pravda

Redakcia Pravda organizuje detskú výtvarnú súťaž Moje najkrajšie Vianoce už viac ako dvadsať rokov a tak ako každý rok, aj teraz deti nakreslili desiatky až stovky krásnych obrázkov. Teraz ich bolo viac ako štyristo a po novom mohli o oceneniach rozhodovať aj naši čitatelia. Hlavného víťaza však vyberala porota, ktorú tvoril uznávaný akademický maliar, grafik a ilustrátor Martin Kellenberger, Zuzana Smatanová, z ktorej sa popri hudbe a speve stala aj ilustrátorka a riaditeľ obsahu denníka Pravda Ľuboš Kamenistý.

Zuzana Smatanová si v detskej výtvarnej súťaži... Foto: Lubos Pilc
súťaž Moje najkrajšie vianoce Zuzana Smatanová si v detskej výtvarnej súťaži Pravdy vybrala svojho favorita.
Akademický maliar Martin Kellenberger vyberá... Foto: Lubos Pilc
súťaž Moje najkrajšie vianoce Akademický maliar Martin Kellenberger vyberá detské kresby srdcom. Jeho favoritom je farebná rodina, z ktorej cíti teplo Vianoc. Nakreslila ho sedemročná Silvinka Beňušová z Novote.

Porota si spoločne prezrela všetky súťažné obrázky a navzájom o nich debatovala. A hoci každý mal svojho favorita, všetci tí snehuliaci, vianočné stromčeky, rodiny pri Štedrej večeri, anjeli aj zvieratká všetkým spravili sviatočnú dobrú náladu.

Výtvarník Martin Kellenberger vyberá detské kresby srdcom
Video
Akademický maliar predstavuje svojho favorita v detskej výtvarnej súťaži Pravdy Moje najkrajšie Vianoce. / Zdroj: TV Pravda

Víťazi detskej výtvarnej súťaže Moje najkrajšie Vianoce

Keďže akademický maliar Martin Kellenberger a ilustrátorka Zuzana Smatanová si vybrali každý svojho favorita, redakcia Pravda ako organizátor nakoniec rozhodla, že víťazmi sú obaja.

Prvé miesto a poukážku na nákup darčekov v OC Eurovea Bratislava vyhrali sedemročné dievčatko a sedemročný chlapček – Silvinka Beňušová z Novote a Jožko Tkáč zo Žiliny.

Srdečne gratulujeme a prajeme veselé Vianoce celej rodine!

Obrázky ostatných ocenených v súťaži Moje najkrajšie Vianoce zverejníme onedlho.

súťaž Moje najkrajšie vianoce Čítajte viac Martin Kellenberger a Zuzana Smatanová už majú vianočnú náladu. Vyberali víťaza detskej výtvarnej súťaže Pravdy

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Zuzana Smatanová #Moje najkrajšie Vianoce 2023