Najočakávanejší film roka 2024: Joker Folie à deux s Joaquinom Phoenixom a Lady Gaga

Minulý rok sme za najočakávanejší film roka označili pokračovanie veľkolepej Duny. To sme však ešte netušili, že sa jej premiéra posunie o celý rok. Dôvodom bol masívny štrajk scenáristov a hercov v Hollywoode, pre ktorý sa skomplikovalo natáčanie nejedného populárneho filmu či seriálu.

02.01.2024 10:00
Joaquin Phoenix, Lady Gaga, film, Joker 2 Foto:
Joaquin Phoenix a Lady Gaga vo filme Joker: Folie à deux.
debata

Nová Duna by tak mala mať premiéru v marci 2024, aby sme to však opäť nezakríkli, vybrali sme inú snímku, ktorá je nepochybne jednou z tých najočakávanejších. Začiatkom októbra 2024 bude mať premiéru pokračovanie úspešného psychologického trileru Joker z roku 2019. Fenomenálny Joaquin Phoenix, ktorého ste v uplynulom roku mohli vidieť v snímkach Napoleon a On sa bojí, opäť stvárni psychicky nestabilného a násilného Arthura Flecka alias Jokera. Za túto úlohu získal Phoenix Oscara v kategórii najlepší herec.

V pokračovaní, ktorého réžie sa opäť ujal Todd Phillips, sa predstaví aj Lady Gaga ako Jokerova partnerka Harley Quinn. Názov Folie à deux odkazuje na ich vzťah – v preklade totiž znamená „šialenstvo zdieľané dvoma“. Okrem Lady Gaga bude vo filme účinkovať aj Zazie Beetz, Brendan Gleeson, Catherine Keenerová, Jacob Lofland a Harry Lawtey.

Na rozdiel od prvého filmu pôjde o muzikál – o to väčšiu vzbudzuje pripravovaná snímka zvedavosť. Hudbu skomponovala islandská hudobníčka Hildur Guðnadóttir, ktorá za hudbu k prvému Jokerovi získala Oscara. Je tiež držiteľkou dvoch Grammy a jednej Emmy – jej hudba sa objavila aj v snímke Tár či v seriáli Černobyl.

Rok 2024 bude na filmovú tvorbu bohatý – okrem pokračovaní Jokera a Duny sa môžete tešiť na snímky ako Madame Web, Godzilla x Kong: Nové impérium, Súperi, Občianska vojna, Furiosa: Mad Max sága, V hlave 2, Tiché miesto: Deň prvý, Ja, zloduch 4, Deadpool 3, Lovec Kraven, Venom 3, Gladiátor 2 či Nosferatu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #film #Joaquin Phoenix #Joker